Slovenija
40 ogledov

Gledali bodo skozi prste, ker knjig računov primanjkuje

račun zurnal24.si
Finančna uprava (Furs) je sporočila, da bodo pri inšpekcijah upoštevala, da vezanih knjig računov morda niste mogli kupiti, ker jih v knjigarnah primanjkuje.

Finančna uprava je ugotovila, da do 31. januarja na trgu ne bo zadostnega števila vezanih knjig, zato pravijo, da bodo v morebitnih postopkih nadzora to upoštevali. Ob tem še dodajajo, da naj bi morale biti knjige računov že kmalu spet na voljo v knjigarnah:"Verjamemo, da se bo v kratkem trg v celoti prilagodil spremembam in da bodo vezane knjige računov kmalu dostopne za vse zavezance."

Vezane knjige računov so v knjigarne sicer prišle šele včeraj, v nekatere pa šele danes, zato imajo vsi tisti, ki poslujejo z gotovino, le malo časa, da zamenjajo paragonske bloke. Preden se sme vezana knjiga računov uporabljati, jo je namreč treba potrditi pri finančni upravi.

Na sedežih finančnih uradov bodo zaradi tega v soboto dežurali od 8. do 13. ure, a pričakujejo, da bo ogromna večina uporabnikov knjigo računov potrdila pred eDavkov. 

Vezana knjiga računov bo trikrat dražja

Vezana knjiga računov bo tudi precej dražja. Paragonski bloki so stali okrog dva evra, vezana knjiga računov pa naj bi v prodajalnah DZS in Mladinske knjige stala slabih pet evrov in pol. 

Poleg DZS in Mladinske knjige imajo dovoljenje za izdajo vezane knjige računov še Pošta Slovenije, Aspekta, Ledmarketing, Luart, Multima, Papirnica Fotokopirnica Ravnjak, Tisk Žnidarič, Tiskarna aiP Praprotnik in Tiskarna GOLC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.