Vizita za živali > Festival
5398 ogledov

To naselje ima več eksotičnih živali kot prebivalcev

ZOO Aladin ZOO Aladin
Nekatere od njih nas bodo obiskale na letošnjem Festivalu za ljubitelje živali v Novi Gorici. Preverite, katere.

V Mirni na Dolenjskem, natančneje v Gomili, se nahaja pravi raj za ljubitelje živali. V mirnem naselju prebivajo tudi najbolj eksotične živali tega sveta – od patagonske mare, svizcev, surikat, kapibar, nosatih medvedkov, kamel, risov, pum, volkov, antilop, emujev, ježevcev in še bi lahko naštevali. Ker se Gomila razprostira na zgolj 2,22 km2, bi le malokdo verjel naši trditvi.

grad Žužemberk ideja za izlet Popotnik To je zagotovo najbolj nepozaben družinski izlet

Naselje ima nekaj več kot 80 prebivalcev, zahvaljujoč Zoo park ranču Aladin pa kar 130 živali, od tega 42 različnih vrst. "Ljubezen do živali gojim že od malih nog. Z njimi sem obdan že praktično celo življenje," začenja naš sogovornik in lastnik ranča, Damjan Zupan, ki nas bo s svojo ekipo obiskal tudi v Novi Gorici na Žurnalovem Festivalu za ljubitelje živali.

Brezplačno dogajanje se bo odvijalo 2. junija med 10.00 in 18.00 na Trgu Edvarda Kardelja. S seboj bo Damjan pripeljal mini himalajske kozice, katere bodo obiskovalci lahko nahranili. Otrokom pa bo družbo delal prisrčen poni, ki ga bodo lahko tudi jahali.

ZOO Aladin | Avtor: ZOO Aladin ZOO Aladin

Tudi letos se bo Žurnalov Festival za ljubitelje živali odvijal v sklopu Dežele prijateljev v Novi Gorici. Obiskali ga boste lahko v nedeljo, 2. junija med 10. in 18. uro. V primeru slabega vremena bo dogodek 16. junija. Obiskali nas bodo tudi predstavniki Zoo park ranča Aladin, s seboj pa bodo pripeljali mini kozice, katere boste obiskovalci lahko nahranili. Otrokom bo družbo delal prisrčen poni, ki ga bodo poleg hranjenja lahko tudi zajahali. Dogodku lahko sledite TUKAJ.

 

Popoln oddih za male in velike navdušence

Zoo park ranč Aladin ponuja malo morje aktivnosti – od ogleda živali do tematskih iger, električnih igral, vtriljakov, jahanja dinozavra, zip-linea med krošnjami dreves, fontane piv, piknik prostorov, glamping hišic in nenazadnje tudi razvajanja v dvoje v božičkovi koči s savno in vročo kadjo.

ZOO Aladin | Avtor: ZOO Aladin ZOO Aladin

ZOO Aladin | Avtor: ZOO Aladin ZOO Aladin

Ranč je ime dobil po eni od njihovih kamel, ki danes sobiva z njihovo najnovejšo pridobitvijo, kamelo Zeusom. Morda ste se tudi sami že vprašali, kako izgleda življenje s toliko živalmi.

"Življenje z živalmi je vedno pestro. Meni osebno je daleč najbolj zahtevno čiščenje prostorov pri zvereh, saj moramo biti vedno na preži. Vsaka žival potrebuje določeno nego, hranjenje, čiščenje in tako naprej. Težko rečem, katera mi vzame največ časa, lahko pa vam povem, da nam hranjenje na dan vzame približno štiri ure dnevno," razkriva naš sogovornik. Pomembno je, da se živalim priskrbi kar se da zanimiv prostor, v katerem lahko mirno bivajo in kjer imajo dovolj hrane in vode.

ZOO Aladin | Avtor: ZOO Aladin ZOO Aladin

Zoo park ranč Aladin v goste vabi vsakega, ki se bodisi navdušuje nad živalskim svetom ali pa zgolj potrebuje oddih od mestnega vrveža. "Vsem, ki ste željni znanja, ponujamo vodene oglede oziroma izobraževanja. Ti so namenjeni predvsem skupinam otrok, ki nas obiščejo v dopoldanskem času po predhodni rezervaciji," povedo sogovornik. Skozi park se sicer obiskovalci lahko sprehodite tudi sami, saj je pot obogatena s številnimi napisi o živalih.

Zoo Park Rožman Neverjetno Popotnik Živalski vrt blizu Ljubljane, obisk pa prepovedan

Na ranču v Mirni prirejajo tudi zabave. Po navadi se obiskovalci odločijo za sistem, kjer starši slavljenca popazijo tudi povabljene otroke in si skupaj z njimi ogledajo živali. Po ogledu se lahko obiskovalci okrepčajo s pijačo, prigrizki in sladoledom. Na voljo je tudi najem piknik prostora z možnostjo cateringa.

ZOO Aladin | Avtor: ZOO Aladin ZOO Aladin

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.