Vizita za živali
11436 ogledov

Je farmar ustrelil volkodlaka? To ne, ampak ...

Bitje Montana Fish, Wildlife and Parks
V ZDA so ustrelili bitje, a ne vedo, za katero žival gre.

Lastnik ranča v bližini mesta Denton v ameriški zvezni državi Montana je pred dnevi ustrelil bitje, ki se je nevarno približalo njegovi živini. Ko je želel oceniti, kaj je ustrelil, pa ni našel odgovora. Tudi strokovnjaki za divje živali iz omenjene zvezne države priznavajo, da v tem trenutku sploh ne vedo, za katero žival gre. 

Ko so pregledali truplo, so izrazili dvom, da gre za volka, saj ima prekratke zobe, prevelika ušesa, sprednje tačke so premajhne, a kremplji preveliki. Poleg tega ima zelo nenavaden kožuh.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost pri zvezni agenciji za naravo, so ugotovili, da gre za mlado samico brez mladičev, ki pripada "družini psov, med katere spadajo psi, lisice, kojoti in volki."

Bitje | Avtor: Montana Fish, Wildlife and Parks Montana Fish, Wildlife and Parks

"Nimamo pojma, kaj je, dokler ne dobimo nazaj rezultatov testa DNK," pa je po poročanju BBC dodal predstavnik agencije. 

 V povezavi z bitjem so takoj vzniknile številne teorije, od tega, da gre za križanca med volkom in grizlijem, ali pa za hibrida med kojotom in volkom. Veliko je tudi "ugotovitev", da je kmet ustrelil pravcatega volkodlaka, sorodnika bigfoota ali kakšno drugo mitsko bitje. 

Pri agenciji so vse takšne namige zavrnili, saj želijo najprej počakati na izsledke analiz, ki pa jih bodo verjetno opravljali več tednov.

Lov na volka je v državi Montana dovoljen, če ogroža lastnino.

Bitje | Avtor: Montana Fish, Wildlife and Parks Montana Fish, Wildlife and Parks

Bitje | Avtor: Montana Fish, Wildlife and Parks Montana Fish, Wildlife and Parks
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9