Vizita za živali > Novice
939 ogledov

Počasi stradajo do smrti: labodi pevci, orli, plamenci ...

Labod pevec
Svinec najprej napade prebavni sistem ptice, ta pa nato počasi in v mukah strada do smrti ...

"V Evropi vsako leto zaradi zastrupitve s svincem umre milijon ptic. Mnoge ikone ptičjega sveta, kot naprimer labod pevec, orel belorepec in plamenec, poginejo zaradi zaužitja svinčenih šiber iz izstreljenih nabojev," opozarjajo v Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije. 

Svinec po njihovih navedbah najprej napade prebavni sistem ptice, ta pa nato počasi in v mukah strada do smrti. "To je dolgo poslavljanje," pravijo.

Lov v mokriščih

Dodajajo, da Evropska agencija za kemikalije razmišlja o prepovedi uporabe svinčenih nabojev za lov v mokriščih. Odprli so javno spletno posvetovanje na to tematiko, ki bo trajalo do 21. decembra 2017. Zato vabijo vse ljubitelje narave in ptic, da sodelujejo in podprejo prizadevanja za prepoved svinčenih nabojev za lov v mokriščih. Prizadevanja lahko podprete na tej povezavi: https://www.birdlife.org/banlead.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice