Vizita za živali > Novice
6 ogledov

Prvi ducat let z Ambasadorji nasmeha

Ambasadorji nasmeha Ambasadorji nasmeha
Ne le psi, tudi mucke, konj, dihurček, kunec, činčila, ježek, kokoška, prašiček, bradata agama ...

Prvo slovensko društvo za terapijo s pomočjo živali bo v sredo v svojih prostorih v Ljubljani praznovalo svojo 12. obletnico. 

"Na ta dan se bomo spomnili prvega ducata let oranja ledine na tem področju pri nas, obdobja uspešnega delovanja društva in iskanja novih, inovativnih oblik pomoči na področju aktivnosti in terapij s pomočjo živali, branja in učne pomoči z živalmi, odprave strahu pred psi, kinoloških uric s pravilnim pristopom do psa in odgovornim skrbništvom do živali ..." so nam sporočili.

Pravijo, da ime Ambasadorji nasmeha najbolje predstavi njihovo poslanstvo, saj kamorkoli pridejo, želijo vzbuditi nasmeh na obrazu, pa čeprav le za trenutek, saj ga v ozadju večkrat spremlja huda bolečina, žalost in osamljenost. 

V društvu vsako leto šolajo nove terapevtske pare, njihovo teoretično in praktično šolanje pa traja vse šolsko leto. Pri aktivnosti in terapiji s pomočjo živali društvu ne pomagajo samo psi, ampak tudi miniaturni konjiček, prašiček, kokoška, muce, kunci, ježek, kuščar in činčila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.