Vizita za živali > Novice
82 ogledov

To je pes s čudovito grivo

Pekinezer Instagram
Tek v počasnem posnetku in njegova prekrasna dlaka ...

Skrbniki tega pekinčana se dobro zavedajo, da ima njihov kuža zelo lepo dlako. Prav zato so mu ustvarili Instagram račun, kjer lahko prek slikic in posnetkov občudujemo njegovo dlako.

 

Wonton is ballin!!! #tbt

A video posted by Wonton Soup The Pekingese (@wontonsoup_the_peke) on Apr 21, 2016 at 7:33pm PDT

Pekinčani so sicer znani po svoji lepi dlaki, ki spominja na levjo grivo. Najbrž se je tudi zaradi tega glede izvora pojavila legenda, ki ima povezavo s kraljem živali.

 

Wonton loves The Ocean State #RhodeIsland

A photo posted by Wonton Soup The Pekingese (@wontonsoup_the_peke) on May 22, 2016 at 7:23pm PDT

Zaljubil se je v opico 

Legenda tako kot pasma izvira s Kitajske, govori pa o ljubezenski zgodbi. Lev se je zaljubil v majhno opico, a se zaradi razlike v velikosti nista mogla poročiti. Ker je bil lev tako zelo zaljubljen in je želel z opico prebiti ostanek svojega življenja je odšel v božji hram in prosil bogove, naj ga zmanjšajo, da se bosta z opico lahko poročila.

Ker so bili bogovi ganjeni nad njegovo ljubeznijo, so ga uslišali, leva so pomanjšali in mu kot darilo pustili hrabro levje srce. Iz njune ljubezni se je rodil pekničan, z opičjim obrazkom, levjo grivo, obliko telesa in srcem. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.