Slovenija
22 ogledov

Vlada o učinkih reforme trga dela

Slovenija 21.03.2013 prva seja vlade Alenke Bratusek, vlada, ministri; foto:Sasa Saša Despot
Vlada bo na današnji seji med drugim obravnavala poročilo delovne skupine za spremljanje učinkov reforme trga dela v lanskem letu.

Lani je prišlo do nekaterih premikov v smeri zastavljenih ciljev na področju reforme trga dela; tako vsaj ugotavlja delovna skupina za spremljanje učinkov reforme. Med drugim je manjše varovanje zaposlitve pozitivno vplivalo na zaposlovanje mladih za nedoločen čas in v smeri manjše starostne segmentacije.

Osrednja cilja reforme, ki je začela veljati lani, nastala pa je pod taktirko prejšnjega ministra za delo, družino in socialne zadeve Andreja Vizjaka, sta bila povečanje prožnosti trga dela in zmanjšanje razlik na trgu dela, s katerimi naj bi pridobili predvsem mladi.

Na podlagi analize je skupina pripravila tudi nekaj predlogov za nadaljnje spremembe. Med drugim bi bilo po njihovem mnenju smiselno razmisliti o zaposlovanju mladih prek tako imenovanih mentorskih shem in o ustreznosti finančnih spodbud za zaposlovanje mlajših in starejših.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.