Slovenija
33 ogledov

"Vlada spet pomešala jabolka in hruške"

Gasilci Katja Bone
S podpisom sporazuma s policisti, ki je preprečil referendum, končal stavko policistov in zanje prinesel novo kolektivno pogodbo, pogajanj za vlado še ni konec.

Popoldne se bodo predstavniki vlade srečali s predstavniki ostalih uniformiranih javnih uslužbencev, je potrdil predstavnik poklicnih gasilcev Aleksander Ogrizek. "Bomo videli, če bo kdo prišel," je bil malo v šali malo zares nejeveren. V vsakem primeru nameravajo danes sprejeti nekatere sklepe in se dogovoriti o nadaljnjih postopkih, tudi mogoči stavki.

"Pričakujemo torej izmenjavo stališč in mogoč skupni nastop v reševanju težav pooblaščenih oseb v prihodnosti," je pred dnevi potrdila predstavnica redarjev Sonja Kramar. Udeležbo je sicer potrdilo vseh sedem sindikatov, ki med drugim zastopajo interese pravosodnih policistov, občinskih redarjev, poklicnih gasilcev, carinikov, vojakov in davčnih izterjevalcev.

Ogrizek je vnovič poudaril, da tudi gasilci, katerih predstavnik je in govori zanje, delajo v enakih razmerah, problem pa je, kot je povedal, da so se oni pogajali v smeri zategovanja pasu, da bi rešili slovenske težave, potem pa je vlada s policisti zašla v druge vode. Zato tudi ostali želijo posebno kolektivno pogodbo, saj je Slovenija edina država v Evropi, kolikor jim je znano, ki uniformiranih uslužbencev ne obravnava skupaj.

Kaj so si izpogajali policisti

Vlada bo med drugim omogočila policistom izplačilo delovne uspešnosti, izplačilo odrejenih in opravljenih ur nadurnega dela in pripravljenosti, dala bo soglasje na akt o sistemizaciji delovnih mest v policiji, ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) bo spremenilo odredbo o delih, ki jih policisti ne smejo opravljati, sklenjen bo normativni del kolektivne pogodbe, ki bo urejala tudi pogoje dela. Vlada bo v primeru sprejetja nove pokojninske zakonodaje policiste obravnavala upoštevaje njihove posebne pogoje za upokojitev, obvezala pa se je tudi, da ne bo ovirala ali preprečevala izvajanja tega sporazuma.

Komentarjev 5
  • mijaliza 14:38 06.junij 2012.

    Pa kaj bi sedaj vsi radi imeli nekaj. Ko so imeli ppolicisti zamrznjene plačilne razrede, napredovanja itd ni pa nihče po ulici vpil jaz bi tudi to imel....pa če se vsi tako ob nekaj drgnejo koliko ima kdo, a ste ...prikaži več se vprašali zakaj pa zdravniki in sodniki dajo popolni mir in tišino? Ker njim se ni nič stran vzelo oni so še zraven dobili....zato pa so takoj podpisal pogodbe....pokvarjenci Minister za notranje zadeve si pa ne zasluži svojega naziva, da ga sram ni kako dela z svojimi ljudmi.....

  • PalcekStas 09:59 06.junij 2012.

    Prej so bili vsi tiho, zdaj pa so videli kaj se da in je cel halo

  • graff 14:38 05.junij 2012.

    Malo pretiravaš, čeprav nimam nič proti gasilcem, a tokrat je zgodba drugačna, citiram:Ogrizek:Ogrizek je vnovič poudaril, da tudi gasilci, katerih predstavnik je in govori zanje, delajo v enakih razmerah, problem pa je, kot je povedal, da so se oni ...prikaži več pogajali v smeri zategovanja pasu, da bi rešili slovenske težave, potem pa je vlada s policisti zašla v druge vode.Sedaj je jasno, da ne gre za reševanje gasilcev in ostalih, ampak eksplicitno nasprotovanju kakršnegakoli že dogovorU pilicistov, kot ,,ustavne kategorije,, z vlado RS, ki jih je od leta 1991 naprej puščala ob strani in jim slabšala tako ekonomski kot materialni položaj in neposredno ogrožala varnostni sistem države, seveda to ni motilo ne gasilcev, carinikov in ostalih..Se pravi, vi po VIRANTU mislite, da so ,,uniformiranci,, vsi eno in isto ,,MALO MORGEN!!,,