Slovenija
25 ogledov

Zalivalo kleti, podiralo drevesa

Avto v dežju Profimedias
Zaradi obilnega deževja, ki je včeraj zajelo Slovenijo, so imeli s črpanjem vode in odstranjevanjem dreves veliko dela predvsem gasilci.

Obilno deževje, ki je včeraj zajelo Slovenijo, je povzročilo več težav na Primorskem, Gorenjskem, v osrednji Sloveniji in na Štajerskem.

Poplavljena cesta pri Laškem

Zaradi poplavljenega cestišča je po podatkih prometno-informacijskega centra še vedno zaprta regionalna cesta Laško - Breze - Šentjur na Trubarjevem nabrežju.

Narasla reka Dravinja je zjutraj zalila cesto Lešje–Koritno v občini Majšperk. Pristojne službe so postavile ustrezno prometno signalizacijo.

Pozno zvečer več podrtih dreves

Pozno zvečer je po poročanju državne uprave za zaščito in reševanje na cesto pri kraju Šmaver v občini Trebnje padlo drevo. Dežurni delavec cestnega podjetja je drevo razžagal in odstranil. Podrto drevo, ki je padlo čez cesto, so gasilci odstranjevali tudi v naselju Brnica v občini Hrastnik. Prav tako se je pozno zvečer podrlo večje drevo na Trgu sv. Mavra v Izoli. Gasilci so del drevesa odstranili, tako da so omogočili parkiranim vozilom izhod iz trga, dopoldan pa naj bi odstranili še preostali del drevesa.

Na bencinskem servisu zalilo rezervoar

Gasilci so zjutraj morali črpati vodo iz kleti v Moravčah. Že zvečer je voda zamakala stanovanja s strehe na Gregorčičevi ulici v Ljubljani. Gasilci so očistili žlebove in omogočili odtekanje vode.

Na Reški cesti v Postojni sp iz jaška na bencinskem servisu izčrpali okoli 40 kubičnih metrov meteorne vode, ki je zalivala prostor kjer so rezervoarji za shranjevanje goriva.

Zalilo tri šole

Veliko dela pa so gasilci imeli tudi včeraj čez dan, ko je med drugim zalilo več šol. Okoli 13. ure sta gasilca s protipoplavnimi vrečami zaščitila najnižji del objekta Osnovne šole Šempas, da bi preprečili morebiten vdor meteorne vode.

V Velenju je na objektu osnovne šole na Kidričevi cesti zaradi poškodovane strehe meteorna voda tekla v prostor, zalilo pa je tudi šolo v Tolminu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.