Šport
31 ogledov

Voda zdaj neoporečna

copacabana rio de janeiro EPA
S prizorišča olimpijskih iger v Riu de Janeiru prihajajo spodbudne vesti.

Potem ko je mednarodna plavalna zveza (Fina) pred dnevi zaradi slabih razmer za plavalna tekmovanja kritizirala prireditelje olimpijskih iger prihodnje leto v Rio de Janeiru, so zdaj s prizorišča olimpijskih iger leta 2016 prišle pomirjajoče vesti. Voda, kjer bo prihodnje leto potekal plavalni maraton, je čista, so sporočili s Fine.

Kakovost vode je že dlje polemika med prireditelji olimpijskih iger in posameznimi športnimi zvezami. Predvsem to velja za mednarodno plavalno zvezo in mednarodno jadralno zvezo. Vse skupaj se je le še zaostrilo poleti, ko je ameriška tiskovna agencija AP pisala o visokih vrednostih izmerjenih bakterij in virusov v vodi, ki so posledica neurejene mestne kanalizacije.

Toda po zadnjih novicah, ki prihajajo s prizorišča prihodnjih poletnih olimpijskih iger, je voda, vsaj v delu, kjer bo potekal plavalni maraton neoporečna. Petdeset plavalcev iz Brazilije, Kanade, Kitajske, Češke, Francije, Nemčije, Velike Britanije, Madžarske, Irske, Italije, Japonske in Nizozemskem je 22. in 23. avgusta sodelovalo v preizkusu pred slovito plažo Copacabana.

"Do danes, 26 dni po končanem dogodku nimamo nobenih obvestil, da bi kdorkoli, ki je tekmoval v Rio de Janieru, imel zdravstvene težave. Voda pred plažo Copacabana je dovolj varna za organizacijo plavalnega maratona," je Fina obvestila javnost.

V vodstvu Fine so še dodali, da bodo še naprej v skladu z mednarodnimi standardi spremljali kakovost vode v južnem delu Rio de Janeira.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.