Avto
125 ogledov

VW vse bliže cenovno dostopnemu električnemu vozilu

Volkswagen I.D. Crozz
1/20
Volkswagen
Skupina Volkswagen bo na avtomobislkem salonu v Šanghaju pokazala tretji električni koncept iz serije elektirčnih vozil I. D. Gre za najavo cenovno dostopnega elektirčnega modela, neke vrste e-golfa bližnje prihodnosti.

Skupina Volkswagen bo na avtomobislkem salonu v Šanghaju pokazala tretji električni koncept iz serije elektirčnih vozil I. D. Gre za najavo cenovno dostopnega elektirčnega modela, neke vrste e-golfa bližnje prihodnosti.

Volkswagen je močno zmanjšal stroške proizvodnje svojih povsem električnih vozil, je na tiskovni konferenci pred odprtjem avtomobilskegsa salon v Šanghaju povedal šef električnih vozil pri VW Christian Senger. Na Kitajskem bodo predstavili svoj prvi elektirčni crossover, ki se bo prodajal pod znamko za e-vozila I. D. 

Volkswagen je lani v Parizu predstavil kombilimuzino, januarja v Detroitu pa še enoprostorec. V Šanghaju bo razkril I. D. crozz, ki je prav tako narejen na Volkswagnovi platformi za elektirčna vozila MEB.

Koncept kombinira obliko kupeja s štirimi vrati in SUV-a. Poganjata ga dva električna motorja s skupno močjo 225 kilovatov. Gre za avtonomno vozilo, samostojno vozi s pomočjo vgrajenga radarja, senzorjev in kamere.

Volkswagen I.D. Crozz | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Brez ustavljanja od Ljubljane do Münchna

Z enim polnjenjem litij-ionske baterije (81 kWh) je zmožen na elektriko prevoziti 500 kilometrov, na hitri polnilnici je baterija do 80 odstotkov napolnjena v pol ure. Največja hitrost vozila je 180 km/h. 

Posebnosti koncepta so drsna zadnja vrta, kamere namesto vzvratnih ogledal, velika panoramska streha, prilagodljiva predja svetila led in minimalistično urejena potovalna kabina, ki je zel oprostorna. V ročnem načinu vožnje voznik in potniki informacije pridobivajo na velikem 10,2-palčnem zaslonu, podatki o vozilu se prikazujejo na veliki digitalizirani instrumentalni plošči. Zadaj sta dva individualna sedeža.

Analitiki predvidevajo, da bo letos prodaja elektirčnih vozil poskočila za 26 odstotkov na 950 tisoč vozil.  VW je trenutno majhen igralec na trgu e-vozil. V ponudbi ima e-golfa in VW e-up! Pri VW sicer načrtujejo, da bodo do leta 2025 na leto prodali milijon električnih vozil.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.