Avto
123 ogledov

Pri VW izdelali otroški voziček, ki pelje sam

Voziček Volkswagen
V Volkswagnovem razvojnem centru so v otroški voziček vgradili sistem samodejnega zaviranja in avtonomne vožnje. Poglejte rezultat.

Nizozemska pisarna Volkswagna je prek Facebooka povprašala ljudi, katerega vsakdanjega izdelka poleg avtomobilov naj se lotijo, da bi ga izboljšali in ga naredili prijaznejšega za uporabo. Največ predlogov se je nanašalo na otroške vozičke, ki naj jih pomagajo narediti prijaznejše za uporabo. Predvsem mlade starše moti, ker jim marsikdaj voziček ob le malce nepazljivosti zapelje po svoje oziroma prosto po Murphyju prek stopnic.

Malo za šalo malo zares so se inženirji lotili dela in v videospotu predstavili svoj končni prototip, ki zna še vse kaj drugega, kot le stati na miru, ko ga lastnik ne uporablja.

Inženir na posnetku tako razloži, da so vanj vgradili senzorje iz golfa, ki pomagajo pri delovanju sistemov AEB oziroma radarskem tempomatu za samodejno zaviranje, držanje razdalje in tudi smeri. Voziček naj bi bil tako sposoben polavtonomne vožnje, saj lahko vestno sledi lastniku, skuša dokazati video.

Ali je prototip vozička res tako napreden kot trdijo, sicer ni znano, morda je nekdo le za bližnjim grmom ali izven kadra kamere radijsko upravljal (upajmo da prazen) voziček. Se pa vidi zelo zabavno in nenazadnje ... potencialno uporabno. Kdor veliko "vozička", že ve.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.