Avto
313 ogledov

Na splet ušel volvo V90 - najbolj varen karavan na svetu?

Volvo V90
1/4
Volvo
Novi volvo V90 bo uradno predstavljen prihodnji teden v Stockholmu, a so tako kot Renaultu v primeru megana in Mercedesu pri razredu E prve uradne fotografije prekmalu ušle na splet. Tako kot limuzinski S90 bo imel tudi V90 vgrajene tehnologije, zaradi katerega naj bi neuradno veljal za najbolj varen karavan na svetu. Vsaj dokler ga ne bodo preizkusili na testu Euro NCAP.

Novi volvo V90 bo uradno predstavljen prihodnji teden v Stockholmu, a so tako kot Renaultu v primeru megana in še mnogim drugim, prve uradne fotografije prekmalu ušle na splet. Tako kot limuzinski S90 bo imel tudi V90 vgrajene tehnologije, zaradi katerega bo to najbolj varen karavan na svetu.

Tako kot v začetku januarja na avtomobilskem salinu v Detroitu predstavljeni limuzinski volvo S90, je tudi karavanski model V90 narejen na SPA platformi. Za pogon sta zadolžena štirivalja dizelska motorja D4 in D5 z 140 kilovatov moči (190 KM) in 165 kilovatov moči (225 KM) in še dva štirivaljna bencinska motorja T5 in T6, ki imata moč 187 kilovatov (254 KM) in 235 kilovatov (320 KM). Prav tako lahko pričakujemo tudi T8 Twin Engine hibridno različico z 294 kilovatov moči (400 KM) in 640 Nm naavora (kombinacija turbobencinskega motorja in električnega motorja).

Prepoznava prašice in vozi sam

Volvo V90 | Avtor: Volvo Volvo
Po za zdaj znanih informacijah volvo V90 v dolžino meri 4,96 metra, kar je 15 centimetrov več od zdajšnjega V70, ima tudi za 13 centimetrov daljše medosje. To pomeni, da lahko pričakujemo več prostora za potnike spredaj in v drugi sedežni vrsti, kot tudi več prostora za prtljago.

Notranjost je znana, saj se bo zgledovala po limuzini. Švedi stavijo na ravne linije, eleganco in visoko stopnjo kakovosti materialov, v sredini kraljuje velikanski zaslon, prek katerega se upravlja z veliko večino vseh pomožnih funkcij.

Z S90 si bo V90 delil napredne tehnologije. S90 je kot prvi na svetu uvedel sistem za prepoznavanje velikih živali, kot so srne, krave jeleni, konji, divji prašiči ... Ja, tudi losi na Švedskem. Sistem polavtonomne vožnje za svoje delovanje ne potrebuje več vozila, ki bi vozil pred njim, kot v XC90, tako da lahko povsem sam na podlagi spremljanja obccestnih cestnih črt vozi vse do hitrosti 130 km/h.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.