Šport
46 ogledov

Vonnova: To znajo samo smukači

vonn maze fenninger meribel smuk EPA
Lindsey Vonn se je po zmagi na zadnjem smuku sezone, s katero si je zagotovila prvi mali kristalni globus, smejalo do ušes.

Ameriška smučarka je še enkrat več dokazala, zakaj velja za najboljšo smukačico vseh časov in z dominantno predstavo v francoskih Alpah dobila še zadnjo kraljevsko preizkušnjo v letošnji sezoni.

''Ni bilo lahko. Sneg je bil zelo mehak. Poskušala sem smučati gladko in z rahlim dotikom, kar znajo le smukači. Ne gre za mišice ali moč, ampak je potreben rahel stik s snegom. Mislim, da sem bila zato hitra že na treningu. Vedno se borim po najboljših močeh in ta naslov mi zares veliko pomeni. Zelo sem hvaležna,'' je v pogovoru za RTV Slovenija v ciljni areni dejala Vonnova.

Po težavah s poškodbami se Američanka vrača na pota stare slave, zato je skupna zmaga v njeni paradni disciplini letos še bolj posebna. ''V karieri sem osvojila veliko naslovov, a ta je zares nekaj posebnega, saj sem bila v zadnjih dveh sezonah veliko poškodovana. Pritisk je vsako leto zelo velik, vedno se borimo za isti mali kristalček, a letos mi res veliko pomeni. Hvaležna sem,'' je dodala nasmejana Vonnova.

Tinina tekmica brez izgovorov

Anna Fenninger ni iskala izgovorov za poraz na smuku, čeprav je po padcu med ogledom proge začutila bolečine v levem kolenu. ''Počutila sem se dobro. S kolenom je bilo vse v redu. Poskušala sem dobro odsmučati, vendar je bilo zelo težko. Smuk ni bil takšen, kot bi si želela. Vse je v redu, rezultat je dober. Je, kar je,'' je povedala Avstrijka.

Ob vprašanju, kako bi komentirala 12 točk prednosti pred slovensko šampionko, je bila Fenningerjeva kratka in jedrnata: ''Zelo bo napeto,'' je odvrnila.

Komentarjev 1