Slovenija > Črna kronika
238 ogledov

Voznica trčila v kolesarja, ta je umrl

Nesreča kolesarja Pixsell
Gorenjske policiste so malo po drugi uri popoldne poklicali na prizorišče prometne nesreče s smrtnim izidom.

Do nesreče je prišlo v naselju Zapuže v občini Radovljica, in sicer med voznico osebnega avtomobila  in 65-letnim kolesarjem z območja Bleda. "Nesreča se je zgodila zaradi neupoštevanja pravil prednosti kolesarja," je o prvih ugotovitvah policistov povedal Bojan Kos s kranjske policijske uprave.

Letos  je  na  gorenjskih  cestah  umrlo  že  sedem oseb (lani v enakem obdobju trije), od tega dva kolesarja.

Komentarjev 11
  • Žurnalček 23:58 01.julij 2015.

    S tole privatnostjo i osebnimi podatki , ga pa res mal biksate. Če bi hipotetično avto podrl Pleškota , abi tudi napisal , da je škripnil 60 letnik iz Grasuplega , al bi objavili ime ? Umrli v nesreči ...prikaži več je sloviti alpinist Marjan Manfreda - Marjon.

  • Xerxes 16:23 01.julij 2015.

    Vsi udeleženci v prometu nosijo enako odgovornost, tako voznik kot kolesar. Pri ohranjanju življenj pa pomaga čisto navadna kmečka pamet - šibkejši pač malo bolj pazi da ga večji ne podre.

  • Xerxes 16:22 01.julij 2015.

    Če bi kolesarji vozili pravilno (na pravi strani cestišča, po pravi strani kolesarske steze), če ne bi kot strele švigali čez prehode za pešce in predvsem, če bi se zavedali, da se vsaj 1,5 t težko osebno vozilo nemore ustaviti ...prikaži več na 1cm, ter da jih lahko z lahkoto usmrti, ne bi bilo nesreč. Tako pa izsiljujejo s teorijo, da imajo itak prednost. Malo morgen.