Slovenija
44 ogledov

Napovedi so se uresničile. Zaliva kleti.

naliv, neurje, Kranj bralka
Na vzhodu države so reke ponekod prestopile bregove. Vremenoslovci napovedujejo, da se bodo obilne padavine nadaljevale.

Na severovzhodu države je do nedelje zvečer padlo že od 15 do 45 litrov dežja na kvadratni meter, pišejo na Agenciji za okolje in dodajajo, da lahko obilne padavine na tem območju pričakujejo še do ponedeljka popoldne. Kot ocenjujejo, bi lahko do ponedeljka popoldne padlo še 25 do 50 litrov dežja na kvadratni meter. 

V dopoldanskem opozorilu so na agenciji zapisali, da se reke lahko začnejo razlivati že danes popoldne. Zaradi povečane vodnatosti lahko do razlivanj v vzhodni, jugovzhodni in južni Sloveniji prihaja tudi v noči na ponedeljek in jutri tekom dneva. Na območju Pohorja lahko pride tudi do porasta hudournikov in poplavljanja vodotokov s povirjem v večjem obsegu. 

Preberite tudi: Vreme - topleje bo

opozorilo vode Arso | Avtor: Arso Arso

Voda zaliva kleti

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje imajo gasilci na vzhodu države zaradi razlivanja voda kar nekaj dela. Iz Dupleka in Razvanja poročajo o zalitih kletnih prostorih. Gasilci PGD Bohova so reševali vozilo, ki je obstalo v poplavljenem podvozu pod železniško progo v Spodnjih Hočah. Delavci Cestnega podjetja Ptuj so poplavljen podvoz ustrezno označili s prometno signalizacijo. 

Na Pušči v občini Murska Sobota je poplavilo cestišče v dolžini okoli 40 metrov. Posredovali so gasilci PGD Pušča, ki so nekaj vode prečrpali, ostalo pa preusmerili v kanalizacijski odtok. Voda ogroža hleve v Lenartu, v Selnici ob Dravi pa se je sprožil plaz.

Komentarjev 1
  • Ferluci 08:58 02.maj 2016.

    Večkrat je slišati, da je ob poplavah Duplek dobesedno v riti.