Slovenija
42 ogledov

V Slovenijo se vrača prava zima

Sneg Andrej Leban
Čeprav se lahko v štirih dneh napovedi še spremenijo, pa trenutno kaže, da bi proti koncu delovnega tedna dobršen del Slovenije lahko dobro zamedlo.

"Vse kaže, da se bo nad našimi kraji oblikoval konkreten ciklon," je za zurnal24 povedal dežurni prognostik na agenciji za okolje Uroš Strajnar. Kot pravi vremenar, trenutne napovedi kažejo, da bo na zahodu države pričelo snežiti že v četrtek, sneženje pa naj bi se tekom noči na petek razširilo po državi. Snežilo naj bi tudi po nižinah.

"V prihodnjih dneh se bo v primerjavi z minulimi dni precej ohladilo, tudi čez dan bodo temperature okoli ledišča ali malo nad," še dodaja Strajnar. 

V noči na ponedeljek bo ponekod še pihal okrepljen severni veter, ob morju pa burja, a vremenoslovci kakšnih posebnih težav zaradi tega ne pričakujejo, prav tako naj bi se veter postopoma umiril. 

Statistično najhladnejši mesec leta se bo torej končal precej bolj zimsko, kot je kazalo sredi januarja, ko so dnevne temperature več dni vztrajale krepko nad 10 stopinj Celzija. Že malce oddaljen pa je spomin na začetek leta, ko so zlasti ponoči vladale "sibirske" temperature.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.