Šport > Košarka
24 ogledov

Kratkohlačniki prekinili niz porazov

miami heat chicago bulls EPA
New York Knicks so sinoči pri lokalnih tekmecih Brooklyn Nets slavili zmago za 20 točk. Chicago Bulls so z enako razliko premagali Miami Heat, Memphis Grizzlies pa so prav tako za 20 točk klonili proti Los Angeles Clippers.

Knicks so se predstavili v povsem drugačni luči kot na prejšnjih tekmah. Naenkrat niso več tarča posmeha, tokrat so premagali do zdaj boljše mestne rivale. Dober večer je imel Carmelo Anthony, ki je 19 točkam dodal še deset ujetih žog, Iman Shumpert je vknjižil rekord sezone s 17 točkami, Kratkohlačniki pa so končali dolg niz devetih zaporednih porazov. Brooklyn Nets so izgubili že šestič zapored. Za New York je Beno Udrih v sedmih minutah prispeval dve točki in podajo.

"Mislim, da smo danes vsi skupaj pri sebi pomislili: dovolj je porazov. To se je videlo že od prvega skoka za žogo," je po tekmi dejal Anthony. Knicks so bili sinoči deležni tudi občutne podpore navijačev, ki so bili prav tako siti porazov doslej bolj uspešnega mestnega kluba. Za Brooklyn, ki je moral znova igrati brez Paula Pierca in Derona Williamsa, je Brook Lopez dosegel 24 točk in devet ujetih žog.

Miami potolčen v vetrovnem mestu

New York je predvsem blestel v metu z razdalje, kar 16 trojk od 27 je zadelo svoj cilj, ekipa pa je na tekmi vodila tudi za 34 točk. Nobeno moštvo ni popuščalo, rivalstvo pa se je odrazilo tudi v nekaj tehničnih napakah in ostrih besednih dvobojih. V dvorani so se z minuto molka poklonili tudi preminulemu južnoafriškemu borcu proti apartheidu Nelsonu Mandeli.

Na sporedu sta bili še dve tekmi, Chicago Bulls so s 107:87 premagali Miami Heat, Memphis Grizzlies pa so morali doma z 81:101 priznati premoč Los Angeles Clippers.

Liga NBA, izidi:

Brooklyn Nets : New York Knicks 83:113
Chicago Bulls : Miami Heat 107:87
Memphis Grizzlies : Los Angeles Clippers 81:101

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.