Avto
31 ogledov

Volkswagen edini, ki je goljufal

Volkswagen TDI Volkswagen
Nemški zvezni urad za motorna vozila (KBA) naj bi končal s testiranjem vseh dizelskih motorjev dostopnih na nemškem trgu in ugotovil, da so samo pri motorjih koncerna Volkswagen odkrili nesorazmernost v merjenjih realnih in deklariranih vrednosti izpušnih plinov.

Volkswagen je po aferi Dieselgate s prirejanjem emisij izpušnih plinov dizelskih motorjev v velikih težavah. Koncern VW je v več kot 11 milijonov dizelskih motorjev namestil programsko opremo, ki je na testih merjen emisij kazala nižje vrednosti, kot v resnici so. To so potrdili tudi na Nemškem zveznem uradu za motorna vozila (KBA), kjer so testirali tudi izpuste pri drugih znamkah.

Tudi pri dizelskih motorjih drugih znamk so ugotovili odstopanja emisijskih vrednosti, vendar so bile razlike med realnimi in deklariranimi podatki v mejnih vrednostih, novico razkriva nemški časnik Handelsblatt, kjer so zapisali tudi, da bo celotno poročilo uradno razkrito še ta mesec.

"Zaključni rezultati bodo objavljeni po koncu preiskave," je časnik citiral nemškega ministra za transport.

Vodilni v Volkswagnu se ne nameravajo odreči bonusom

Kot poroča nemški časnik Spiegel, pa se kljub turbulentnemu letu polnem afer in škandalov vodilni ljudje Volkswagna ne nameravajo odreči bonusom, čeprav od zaposlenih pričakujejo zategovanje pasu v luči okoljskega škandala.

Nekdanji šef Volkswagna Martin Winterkorn je pred letom dni na svoj račun prejel kar tri milijone evrov bonusa. Podatki o plačah vodilnih bodo objavljeni v letnem poročilu podjetja 28. aprila.

Sicer pa je novi šef Volkswagna Matthias Müller po škandalu napovedal varčevanje, tako pri delavcih, kot upravi. Pri Spieglu so se medtem dokopali do podatka, da je nekdanji finančni direktor Hans-Dieter Pötsch, od oktobra lani predsednik nadzornega sveta, zaradi nižje plače prejel malo manj kot 10 milijonov evrov nadomestila.

Komentarjev 5
  • semseprijavilsamozato 13:00 10.april 2016.

    Škoda da ti ne morem dat več kot samo en plus.

  • semseprijavilsamozato 12:59 10.april 2016.

    Me veseli da nisem edini takšnega mnenja!

  • stilist 16:41 09.april 2016.

    Pa če bi tisti kos plastike na motorju pomagal zmanjšati izpuste brez posledic na moči in porabi, bi to že prej storili.