Avto
447 ogledov

Volkswagen bo v Nemčiji odkupil nekatera sporna dizelska vozila

Volkswagen TDI Volkswagen
Skupina Volkswagen se strinja, da bo odkupila nekatera dizelska vozila v Nemčiji, opremljena s sporno programsko opremo za prirejanje emisij. Avtomobilski velikan se je za ta korak odločil potem, ko se ni odločil pritožiti na odločitev sodišča, ki je ovrglo možnost kompenzacije.

To sta storili sodišči v Arnsbergu in Bayreuthu. Odločitev je zdaj postala pravno zavezujoča, saj se koncern VW ni odločil za pritožbo.

VW je pojasnil, da je ta korak izjema, zanj pa so se odločili zato, ker gre za majhno vrednost vozil. Volkswagen pričakuje, da ta odločba ne bo vplivala na tekoče zadeve, če bo treba, pa bodo v prihodnosti uporabili pravico do pritožbe v primeru neupravičenih pritožbah strank.

Do konca jeseni "popravljena" vsa vozila

Potrošniške agencije po vsej Evropi zahtevajo odškodnino za voznike vozil iz skupine VW s spornimi dizelskimi motorji. Kljub temu da so pri VW priznali nepravilnosti v ZDA, pa v podjetju pravijo, da v Evropi niso kršili zakona, zato ne vidijo potrebe po nadomestilu evropskih potrošnikov.

Proizvajalec avtomobilov se je zavezal, da bo do konca jeseni popravil vsa prizadeta vozila. Nekateri testi po servisu spornih dizlov pa so pokazali, da imajo ta vozila lahko precej spremenjene lastnosti.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 10:14 28.junij 2017.

    vw,bmw,audi,mercedes,opel,ford sploh ne vem kako folk ne vidi da niso napredovali ,samo poraba je večja kot je pri francoskih znamkah,dimnost ko se voziš za vw itd prema recimo peugeotu je zelo velika in vidna razlika,se kadi za njimi kot da ...prikaži več jih poganja premog

  • TistoPravo 08:54 28.junij 2017.

    Torej, ne samo da prirejajo porabo in onesnaževanje..,,prirerajo tudi konstrukcijsko zasnovo vozil, da se ti čimbolj uničujejo v nenormalno hitrem času ne glede na napredek cestič v realnosti in nenazadnje tudi znanja voznikov.To z porabo in onesnaževanjem so ...prikaži več jim težko dokazali, konstrukcijsko pa je verjetn nemogoče. Bi pa seveda lahko vsak pameten kupec lahko to opaziu in jim obrnil hrbet.

  • TistoPravo 08:52 28.junij 2017.

    Dejstvo je, da je ta nemška logika....da posiljujejo svoj kao športen trd trend vozil, čeprou niti eden ni niti prbližno športen...je totalno zgrešena predvsem v škodo kupca, ki to občuti že ob nakupu....ob uporabi pa mu zaslepljenost upraviči vse nevšečnosti. ...prikaži več Poleg tega, da znotrej skupine Vw in ostalih nemških znamk kopičijo in miksajo iste dele uglavnem med znamkami po svoji logiki najboljše izdelave, ki je dobra samo iz njihovih rok in glave, je jasni pokazatelj da želijo usiljevati svoje izdelke preko njihovih želja,,,znano je, da tako vzpostaviš najširši možen krog kupceu, ki ti slepo sledijo.Ko bi se ljudje malo poglobili v te nemške produkte, bi lahko hitro ugotovili, da so konstrukcijsko zamišljeni tako...da bi bili najboljši lahko samo v primeru, da bi vse ceste bile teoretično takšne kot na testnih stezah.,,ravne, brez lukenj in grobega asvalta...in za volanom programirana lutka. Torej, ne samo da prirejajo porabo in onesnaževanje..,,prirerajo tudi ko