Avto
108 ogledov

Kupce pomirjajo z velikanskimi popusti na golfa

Volkswagen golf Volkswagen
Nemški avtomobilski koncern Volkswagen, ki ga pretresa škandal zaradi prirejanja rezultatov testov izpušnih plinov, poskuša jezne nemške kupce očitno pomiriti z zajetnimi popusti.

Kot so izračunali na nemški Univerzi Duisburg-Essen, je mogoče golfa s tremi vrati dobiti tudi z 28-odstotnim popustom.

Vzrok za tako visok popust je premija za zvestobo v višini 2000 evrov, ki jo Volkswagen ponuja tistim, ki se pri zamenjavi rabljenega Volkswagnovega vozila odločijo za nakup novega Volkswagnovega modela. Akcija velja do konca aprila, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

"Volkswagen poskuša s tem pomiriti jezo kupcev. Izgleda, da ne želi zmanjšanja števila novih registracij vozil," je za dpa povedal Ferdinand Dudenhöffer, ki na univerzi vodi inštitut CAR.

VW odstopa s popusti

Poznavalec panoge v Volkswagnovih popustih vidi tudi odziv na nezadovoljstvo kupcev zaradi poskusa izboljšanja ugleda tega nemškega koncerna v ZDA, ki ga na nemškem trgu ni. Volkswagen je kmalu po izbruhu škandala v ZDA kupcem ponudil 1000 dolarjev v obliki bonov.

Dudenhöffer je poudaril, da Volkswagen močno izstopa iz siceršnjega vzorca ugodnosti, ki so na nemškem trgu na voljo pri prodajalcih avtomobilov. V marcu je bilo mogoče v Nemčiji kupiti osebni avtomobil v povprečju s 17,6-odstotnim popustom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.