Slovenija
210 ogledov

Vzgojiteljica otroka z vso silo vrgla ob tla?

Otrok Profimedias
Policija v Slovenski Bistrici preiskuje primer nasilja vzgojiteljice nad otrokom.

Policija preiskuje primer nasilja v vrtcu v Slovenski Bistrici, poročajo Slovenske novice. Konec septembra naj bi ena od mam videla vzgojiteljico, "da je prijela otroka, ga privzdignila v zrak in ga nato z vso silo vrgla ob tla".

Mama otroka, ki sicer ni bil poškodovan, je o dogodku obvestila ravnateljico vrtca v Slovenski Bistrici Ivano Leskovar. O dogajanju je ravnateljica obvestila policijo.

Na mariborski policijski upravi so potrdili, da v zvezi z dogodkom zbirajo obvestila. "Po zbranih obvestilih bomo pristojnemu državnemu tožilstvu posredovali ugotovitve v skladu z določili zakona o kazenskem postopku," so pojasnili za časnik.

Prav je, da se razkrije

Ravnateljica vrtca je zavrnila očitke o prikrivanju dogodka. Eden od staršev namreč trdi, da staršev sploh niso obvestili, zakaj so zamenjali vzgojiteljico, o dogodku pa so bili obveščeni šele pred kratkim na roditeljskem sestanku, ko so zadevo izpostavili starši. 

"Poudariti moram, da če se je v tej zgodbi zgodilo kar koli, kar ni v skladu s pedagoškimi standardi, je prav, da se razkrije. Četudi se je morda za kanček zrušilo zaupanje v naš vrtec, pa upam, da smo si s hitro reakcijo na neki način ponovno pridobili zaupanje otrok in predvsem staršev," je dejal ravnateljica. 

Kot je za časnik še pojasnila ravnateljica, je vzgojiteljica na bolniškem dopustu, a ji mora po zakonu v 30 dneh od dogodka izreči ustrezen ukrep.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 45
  • sasha 19:45 21.oktober 2016.

    Bravo Štajerci!!! Izkazali ste podporo vzgojiteljici. V Novem mestu se kaj takega ne bi zgodilo. Pač, tu so drugačni ljudje,morda JE TISTA MATI dolenjka ali malo niže?Je bila ga. ravnateljica na shodu? Predvidevam, da se je skrila, ker se ...prikaži več boji za svoj stolček. Počakajmo na nove volitve. Ravnatelj mora biti tudi avtonomen ne pa igrati dramo in na koncu dobiti medaljo za pravilno postopanje. Ne gre ji zaupat!!! Sramota. Ga. Vzgojiteljica, vsi vemo, da so vam zakuhali vaši sovražniki in to v imenu otrok. Kakšni ljudje ste sovražni bedniki oz. bednica MATI? kAKO TO, DA mati NI TEKLA v službo, zjutraj ni časa za vohljanje, nam delovnim ljudem se mudi, hitimo na delo....ojoj še ena brezposlička, ki uživa, da lahko prizadene druge ljudi in pri tem ji država še plačuje, da ljepo živi. Koliko znaša osktbnina za njenega otroka in ali plačuje redno???

  • asmas 06:02 21.oktober 2016.

    točno tako.In potem "vzvišena" mamica pričakuje da bo njenega 4 letnega nevzgojenega mulca vzgojiteljica odvadila plenic!!!!!!!!!!! Moj vnuk pri dveh in pol ni potreboval plenic razen ponoči.sedaj je star tri leta in jih nima več.Smo pa vsi vstrajajli in ga ...prikaži več opominnjali za na kahlico.Sedaj gre sam ali pa pove da mora na wc

  • Avatar Zala
    Zala 00:59 21.oktober 2016.

    Vzgojiteljica otroka z vso silo vrgla ob tla? ............ Preiskava je pokazala, da ni otroka vrgla bo tla, ampak ga je preveč glasno oštela. In, če bi ga res vrgla, bi se poškodoval .... a, nič od tega. Kaj je ...prikaži več namen izkrivljanje resnice?