Šport > Nogomet
25 ogledov

Xavi začenja v prvi postavi

Xavi Barcelona Valencia Liga BBVA Španija prvenstvo Youtube
Potem ko je Xavi Hernandez potrdil, da po koncu sezone zapušča klub, so se mu pri Barci oddolžili z napovedjo, da bo svojo zadnjo, 505. tekmo v španskem prvenstvu za blaugrano v kapetanski vlogi igral od prve minute.

Trener rdeče-modrih Luis Enrique je, čeprav tega običajno ne počne, že dan pred tekmo napovedal, koga bo zanesljivo uvrstil v začetno postavo tekme proti Deportivu la Coruna. V vlogi kapetana bo na svoji 505. in zadnji ligaški tekmi Xavi. Naslednja tekmovalna postaja Xavija bo Al-Sadd v Katarju, v 17 letih kot del članske ekipe pa je pri Barceloni zbral kar 23 lovorik.

"Xavi bo jutri začel tekmo. Brez njega bo v moštvu seveda precej drugače. A verjamem, da je sprejel odločitev, ki se mu je zdela najboljša. Še vedno pa ima možnost, da doda dve lovoriki," je na današnji novinarski konferenci dejal strateg blaugrane.

V mislih je imel še dve tekmi, na katerih lahko Xavi še nastopi ob tej zadnji ligaški: na finalu španskega pokala z Athleticom naslednji teden ter seveda na finalu lige prvakov proti Juventusu 6. junija v Berlinu.

Mesto v ekipi na sobotni tekmi ima poleg Xavija zagotovljeno le še en igralec, Thomas Vermaelen, ki je po seriji poškodb vendarle nared za prvi nastop pri Barci. Enrique je sicer namignil, da bo precej prevetril ekipo z mislijo na obe pomembnejši tekmi, ki še čakata njegove igralce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.