Slovenija
101 ogledov

Z Adrio ne boste leteli za 30 evrov

adria Nino Verdnik
„Ponudba je precej zavajajoča, saj vsak misli, da bo lahko letel za 30 evrov namesto za sto,“ o ponudbi Adrie na portalu 1nadan.si meni naš bralec.

Adria za 30 evrov ponuja kupon v vrednosti sto evrov, ki ga lahko zamenjaš za povratno letalsko vozovnico v Amsterdam, Beograd, Kobenhaven, Frankfurt, Istanbul, München, Prištino, Skopje, Sarajevo, Podgorico, Tirano, Dunaj in Zürich, prodanih pa je že več kot tristo kuponov. Med pogoji je sicer jasno navedeno, da drugih akcij in popustov Adrie hkrati ni mogoče upoštevati, kar pomeni da kupona v vrednosti sto evrov, (ki bi ga kupili za 30 evrov), ni mogoče zamenjati za sto evrov vredno vozovnice v ta mesta, ki jih že nekaj časa oglašujejo, ampak je kupon mogoče uveljaviti le za redno ceno vozovnice.

Za sto evrov le prek spleta

Na Adrii so pojasnili, da je nakup s kuponom možen le prek klicnega centra in na prodajnem mestu, cena sto evrov za povratno potovanje pa je le za nakup prek spleta. Pred nakupom je mogoče določen let tudi rezervirati, saj se lahko sicer stanje na letalu spremeni in vozovnica podraži.

Bolj se splača prva akcija

Kdor bi želel pred klicem na brezplačno številko 080 13 00 preveriti, koliko bi stala vozovnica v določenem terminu, pa lahko namesto akcijske cene, ki je označena z oznako FLYLOW preveri ceno z oznako FLYSAVE. Pri naključno izbranem letu za München je akcijska ponudba za nakup prek spleta FLYLOW 99 evrov, FLYSAVE, ki bi ga lahko kupili s kuponom, pa 219 evrov. Če upoštevamo popust s kuponom bi bila cena povratne vozovnice 149 evrov. Za termine, ko akcijskih vozovnic za sto evrov ni več, pa kupon za 70 evrov poceni potovanje.

Komentarjev 5
  • Sebastjan Kroflič 22:50 04.januar 2013.

    Meni se akcijska ponudba na 1nadan zdi popolnoma jasna in nedvoumna, na bralčevem mestu bi se malo zamislil nad samim sabo in svojo splošno razgledanostjo, mislim da bolj jasno ne bi moglo biti napisano...

  • PepeGepe 14:42 04.januar 2013.

    Slovenski novinarji, konkretno J.Z., kdorkoli že ste - žalostno, da vas niso naučili novinarskega posla, kjer je prvo pravilo, da informacije treba PREVERITI! Mi lahko prosim kopirate, kje na 1nadan piše, navajam: Adria za 30 evrov ponuja kupon v vrednosti ...prikaži več sto evrov, ki ga lahko ZAMENJAŠ za povratno letalsko vozovnico. Sama sem tudi že večkrat kupila ponudbe za Adrio, kjer kupiš pač voucher in mi je kot pismeni državljanki jasno, da ne gre za zamenjavo, ampak zgolj voucher in da ostalo (do polne cene) doplačam. V današnjih časih je pač vredno prišparat vsak evro. Žalostno res, da je napačna informacija potem kar cel članek in da si zbijate kredibilnost s takimi neumnostmi.

  • Tinca877 14:27 04.januar 2013.

    Sama sem kupla kupon, ker je na spletni strani čisto lepo razloženo, da ga priložiš ceni vozovnice kot voucher=bon, samo da je v tem primeru 100EUR=30EUR. V vsakem primeru je karta cenejša za 100 eur.Tak majo napisano na ...prikaži veča strani:Redna cena izbrane povratne letalske vozovnice Adrie Airways z Brnika se tako zniža za vrednost voucherja.