Slovenija
33 ogledov

Z izletom Korošcev v Ljubljani se je ukvarjalo pet tržnih inšpektoric

Klub Korošcev Žurnal24 main
"Mar v Sloveniji nimamo nobenih drugih težav?" se sprašuje predsednik Kluba Korošcev v Ljubljani po tem, ko je končno izvedel, da je imel prav in da je inšpekcija ustavila postopek proti njim.

Kar 14 mesecev je moralo poteči, da je tržna inšpekcija ustavila postopek zaradi izleta kluba Korošcev, ki živijo v Ljubljani.

Gre za postopek tržne inšpekcije proti društvu, ki je za svoje člane organiziralo izlet v Maroko, o čemer smo na Žurnalu24 že pisali. Predsednik Kluba Korošcev v Ljubljani Janko Arah se je ob tem vprašal: "Mar v Sloveniji ni nobenih drugih problemov?"

Z izletom sedmih ljudi se je namreč več kot leto dni ukvarjalo kar pet inšpektoric, ki so na koncu v odločbi pojasnile le to, da se postopek:"V zvezi z nadzorom oglaševanja 8-dnevnega izleta v Maroko, na spletni strani www.klubkoroscev.si, po določilih Zakona o spodbujanju razvoja turizma v zvezi s pridobivanjem licence, Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno v zvezi s statusno ureditvijo in Zakona o varstvu potrošnikov v zvezi z označevanjem,ustavi."

Vse je zakrivil oglas na spletni strani

Kalvarijo z inšpekcijo je povzročilo vabilo na izlet svojim članom, ki ga je društvo objavilo na svoji spletni strani. Vabilo je nekdo anonimno prijavil inšpekciji, ta pa je ocenila, da se klub ukvarja s pridobitveno dejavnostjo, ki pa je društvo seveda nima registrirane, za povrh pa so po predvidevanju inšpekcije najeli turističnega vodnika brez licence. 

Preberite še:

Kmalu za tem, ko so se koncem maja 2014 vrnili z izleta, je inšpektorica na pogovor povabila predsednika kluba Janka Araha, ki pa se na poziv ni želel odzvati, saj si je po njegovem inšpekcija lastila pristojnosti, ki jih nima.  

Z epilogom niso zadovoljni

Čeprav je za Korošce zgodba končana, Janko Arah z njenim epilogom ni zadovoljen, zato bodo z vprašanji, ki so jih postavljali ob tem, nadaljevali: "Zdaj, ko je postopek ustavljen, bomo lahko, tudi preko medijev in strokovne javnosti končno odpirali vprašanja o pristojnosti tržne inšpekcije. Tržna inšpekcija namreč ni pristojna za nadzor nad delom društev. Pristojna je edino v primeru, če bi se društvo ukvarja z gostinsko dejavnostjo," je pojasnil Arah in dodal, da na to vprašanje niso dobili odgovora:"Ker so se prej umaknili, ustavili postopek, da jim ne bi bilo treba odgovoriti na to temeljno vprašanje," je dodal

Tudi od banke ni odgovora

Tudi agonija z Abanko, ki je inšpektorici izročila podatke o prilivih in odlivih z njihovih transakcijskih računov, zaradi česar so svoje račune prenesli v Avstrijo, saj našemu bančnemi sistemu ne zaupajo več, jim ni prinesla odgovora:"In to po vseh pritožbah, pisanjih, tako na Banko Slovenije kot v parlament. Kar se vpogleda v transakcijske račune tiče, tudi tukaj odgovora ni bilo. Poglejte, da se inšpekcija postavi pred policijo, da je to organ, ki lahko dela kar hoče? Ja pa kam smo padli v tej Sloveniji? A banka nam je zagotovila, da bodo dali strokovni odgovor, vendar ga do danes ni bilo," je dejal Arah in dodal, da odgovora ni zato, ker je po njegovem omenjena banka z izdajo bančne tajnosti storila prekršek.  

vanda.levstik@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • zwqne 15:33 10.september 2015.

    KAJ si pa TI tako hudičevo pomemben in PAMETEN?

  • alibaba 17:05 08.september 2015.

    Sodniki,tožilci,inšpektorji ,po domače klopi,pijavke in picajzli,spadajo v skupino parazitov ,ki pijejo kri.V isti skupini so še politiki,ampak oni so vampirji,ki nam bojo še tisto kri popili,ki jo ostali paraziti pustijo.In parazite ne prosiš,če lahko prenehajo,ampak jih enostavno popipsaš do smrti.

  • Johan Spohan 15:01 08.september 2015.

    Predvsem nisem blayo in ne bi šel v tako službo, ker znam delati tudi kaj koristnega.