Šport
33 ogledov

Z okrepitvama po zmago v Ligi prvakov

slo bowl II silverhawks thunder Gal Jakič
Ljubljanska ekipa ameriškega nogometa Silverhawks se bo to nedeljo na igrišču v Radomljah ob 15. uri merila na zadnji tekmi sezone v Ligi prvakov. Njihov nasprotnik bo turška zasedba Istanbul Bogazici Sultans, trener Matic Pirnat pa napoveduje zmago.

Zanimanje javnosti za ameriški nogomet je v Sloveniji vse večje, hkrati pa se dviga tudi kakovost tega športa v Sloveniji. Klub Ljubljana Silverhawks je že dalj časa aktivna v srednjeevropskem prostoru, obeta se mu tudi povabilo v avstrijsko prvo ligo, v tej sezoni pa jo v nedeljo čaka še zadnja tekma lige prvakov.

Zvestemu domačemu občinstvu se bodo predstavili v Radomljah, kjer bo njihov nasprotnik turški prvak Istanbul Bogazici Sultans, s katerimi se bo ekipa pomerila prvič. Na nedeljskem srečanju bo domače občinstvo imelo tudi možnost od blizu spoznati letošnji ameriški okrepitvi ekipe, to sta podajalec Clark Evans in obrambni linijaš Silas Sarvinski.

Trenerski štab je predstavil načrte pred nedeljsko tekmo in za prihodnjo sezono. "Čaka nas zelo težka tekma proti največjim rivalom, kjer bodo odločale malenkosti. Na žalost nismo prej odigrali nobene skupne tekme, da bi videli igralce in se pripravili, dobili smo le en posnetek, kjer so igrali proti beograjskim Vukom, s katerimi smo mi na prvi tekmi izgubili," je na novinarski konferenci dejal trener Matic Pirnat.

Oba nova igralca Evans in Sarvinski sta razkrila, da ima ljubljanska ekipa še precej prostora za izboljšave, h katerim bosta stremela tudi sama, se pa moštvu že pozna, da veliko skupaj trenira. Podobno razmišlja tudi trener Pirnat: "Na nasprotnike se dobro pripravljamo, skušali bomo izboljšali naše problematične elemente v igri. S športnega stališča smo toliko boljši, da ne bi smeli izgubiti, je pa res, da ima vsaka tekma svoja presenečenja. Predvsem nam je uspelo uravnotežiti napad in obrambo, prva postava je zelo zanesljiva, pozna pa se nam nekoliko kratka klop."

Tekma bo imela tudi ameriški pridih, saj bo ob stadionu na voljo ameriški prehrambeni tovornjak, prav tako pa bodo sokoli dobrodelni. V okviru Anine zvezdice bodo gledalce pozvali, da prinesejo na tekmo hrano s pretečenim ali daljšim rokom uporabe in kakšne sladke priboljške za otroke, zbrano pa bodo po tekmi predali socialno šibkejšim družinam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.