Slovenija
30 ogledov

Žurnalov članek preprečil deložacijo mame in otrok

obupana, samohranilka, žalostna Suzana Kos
Po tem, ko smo objavili zgodbo mame samohranilke, ki ji grozi deložacija, se je danes na dobrodelni prireditvi Svet smo ljudje v Izoli zbiral denar zanjo in njena otroka.

Na primorskem je potekala dobrodelna prireditev, ki jo je sprožil članek, objavljen v Žurnalu. Udeleženci prireditve so lahko pomagali z donacijo v višini najmanj treh evrov.

Celodneven humanitarni festival na prostem poteka v Arrigoniju v Izoli. Obiskovalci so se lahko udeležili otroške in plesne delavnice, delavnice kvačkanja in ličenja, obiskali glasbeno delavnico, slikali s kačo ali pa slikali skupaj s plesnimi prvakinjami Ambrosia.

Zvečer je prišel čas za glasbeno zabav, ki so jo pripravili Game Over, Older Anthony Palomino Romero, Denis Chorchyp, Just friends trio, DJ Dan Mitra, Enzo Hrovatin in drugi, tudi trebušne plesalke in bruhalci ognja iz vsee Slovenije.

Obupana, nimam več kam …

"Sem povsem obupana; prišla sem do roba, ko res nimam več kam. Po ne ravno lepi ločitvi sem ostala sama s kupom dolgov in dvema šoloobveznima otrokoma. Nekdanji mož ne glede na sklep piranskega sodišča ne plačuje preživnine in vrtim se v začaranem krogu. S svojo plačo preprosto ne morem poravnati dolgov, položnice pa še kar prihajajo, del prihodkov imam blokiran zaradi izvršbe," nam je pred nekaj tedni razlagala E. B., 32-letna Izolanka, za katero smo danes zbirali denar.

Družinici grozi deložacija iz stanovanja občinskega stanovanjskega sklada, za katero ji zaračunajo 250 evrov najemnine na mesec; torej toliko, kot bi bili pri hiši še vedno dve plači.

"Do subvencionirane najemnine ne morem, dokler ni dolg poravnan za nazaj, bančnega posojila ne dobim, sorodniki bi mi pomagali, a mi nimajo s čim. Zdaj mi grozi, da me bodo z majhnima otrokoma postavili na cesto. O deložaciji so me iz sklada obvestili pred mesecem," je obupana mama.

Komentarjev 2
  • grrrr 01:02 09.junij 2012.

    Kolikor sem obveščen , humanitarna akcija se prekinja v kratkem! Primer te mlade mamice pa še zdalec ni rešen ! žalostno in sramotno! samo zamik deložacije ste ustvarili niti do subvencije še dalje ne bo mogla kar je daleČ daleč ...prikaži več od resitve problema , Čez nekaj mesecev bomo brali deložirali mamico z dvema otrokoma...

  • zavesten 14:46 27.maj 2012.

    vsi yupani do sedaj so kradli da se je kadilo ve cela primorska,sedaj pa se neki ko bajagi inspektorji ki so tudi kradli druybeno lastnino in poneverjali stvari,tudi zame,so prevec pametni.ampak siba ima dve strani,...tezko se je skrit v mali ...prikaži več zloveniji a ne,saj ves koga mislim,gnoj pokvarjen.od hrvatica si dobival denar in zenske,sedaj bos dobil slano vodo......