• Ned 16 do 28 °C
  • Pon 17 do 27 °C
  • Tor 21 do 24 °C
več na vreme.net

Karta

18 komentarjev

Za Hrvate trikrat ceneje

Pohorje. Za vzpenjačo iz proračuna, karta za domačine pa 200 evrov dražja.

Katarina Pernat / Maribor

 

Mariborčanka je smučarska vozovnica, s katero so se po besedah ŠCP želeli približati prav prebivalcem Maribora. (Foto: Nino Verdnik)

“Očitno se nekdo na Pohorju iz nas dela norca. Športni center Pohorje (ŠCP) ponuja Zagrebčanom enako karto po trikrat nižji ceni kot nam,” se nam je potožil jezen Mariborčan.

  •  

    Le še temperature
    Sezona. ŠCP je že nekaj časa v hudih likvidnostnih težavah. Letošnjo smučarsko sezono so komaj rešili z novim bančnim kreditom. Kar se tiče tehničnega dela, so v ŠCP že opravili vse potrebno, tako da so za začetek sezone potrebne le še ugodne temperature in sneg.

ŠCP si je v letošnji sezoni za Mariborsko Pohorje zamisil novi sezonski vozovnici mariborčanka in zagrepčanka, ki se močno razlikujeta v ceni. Mariborčanka je namenjena predvsem domačinom, za 295 evrov pa ponuja neomejeno nočno smučanje od torka do sobote in deset dnevnih vozovnic v poljubnih terminih. Zagrepčanka, ki je namenjena izključno hrvaškim državljanom, pa za 99 evrov ponuja neomejeno nočno smučanje od torka do sobote in dopoldanske karte za vse sobote med smučarsko sezono.

"Mi smo tretjerazredni"

“Domačini smo očitno spet tretjerazredno občinstvo oziroma nebodigatreba. Letos me na Pohorju definitivno ne bodo videli. Svoj denar bom raje nesel v Avstrijo,” je napisal uporabnik foruma Smucisca.net.

470 tisoč evrov

Zakaj so za podobno storitev naredili takšno razliko v ceni, smo vprašali Iztoka Kvasa, vodjo prodaje pri ŠCP. “To sta čisto drugačni karti, to je ponudba za zunanji trg. Želimo privabiti Hrvate, da Pohorje sprejmejo kot lokalno smučišče. Cena ne more biti enaka, saj imajo Mariborčani Pohorje pred nosom, Zagrebčani pa se morajo do nas pripeljati ter tako porabijo dodatne evre za bencin in cestnino,” je pojasnil Kvas.

Vsako leto gre iz mariborskega občinskega proračuna 470 tisoč evrov za delovanje pohorske vzpenjače, kljub temu pa Mariborčani niso deležni tako ugodnih aranžmajev kot hrvaški državljani. “Tega ne morem komentirati. Takšna je poslovna strategija, zato ne vidim nekega globljega pomena,” je dodal Kvas.

V Avstriji obratno

Za primerjavo: nekatera avstrijska smučišča ponujajo domačinom iz smučarskih krajev cenejše letne karte.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (18)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima