Slovenija
17 ogledov

Za nakup letališča tudi Francozi

Letališče Jožeta Pučnika Jaka Dimc
Po naših informacijah pogajanja z nemškim Fraportom končana. Ponudili manj, kot je bilo pričakovano. Novo zavezujočo ponudbo oddal še francoski Vinci Airports.

Ekskluzivna pogajanja za nakup ljubljanskega aerodroma z nemškim Fraportom, upravljalcem frankfurtskega letališča, so po naših informacijah končana. Kljub prvotni ponudbi okoli 65 evrov naj bi zdaj izpogajali okrog 55 evrov za delnico.

Medtem pa je francoska družba Vinci Airports sporočila, da je v postopku prodaje Aerodroma Ljubljana oddala znatno izboljšano ponudbo za nakup letališča. Vinci Airports se je odločil oddati novo zavezujočo ponudbo, saj naj bi po javno dostopnih informacijah, Slovenski državni holding (SDH) že zaključil z ekskluzivnimi pogajanji.

V Vinci Airports so prepričani, da bodo s to ponudbo ponovno vstopili v konkurenčen boj, s tem pa bo tudi postopek prodaje letališča bolj transparenten in učinkovit. Prav tako so prepričani, da je njihova ponovna vključitev v proces prodaje tako v nacionalnem interesu kot v interesu delničarjev, da iztržijo največjo možno kupnino.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 11:00 03.september 2014.

    Če so to isti Francozi kot v Zagrebu , lahko pričakujete samo 2x dvig letaliških pristojbin i konec s posebno ceno Adriji !Ni pa nikjer rečeno , da to ne bodo naredili tudi Nemci ali pa kdor koli drugi !