Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Za napad psov 200 evrov

Staffordshirski terier Profimedias
Policisti lastniku psov, ki sta v soboto napadla v Mariboru naložili globo in ga prijavili upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

Kot smo poročali včeraj, se je v soboto poleg napada psa na otoka na Sv. Primožu pri Kamniku napad dveh psov zgodil tudi v Mariboru. "Policisti Policijske postaje vodnikov službenih psov in konjenikov Maribor so v soboto obravnavali napad dveh psov, ki se je zgodil istega dne okoli 10.15  ob Dupleški cesti," je pojasnil Miran Šadl s PU Maribor. Policisti so kršiteljici izrekli najvišjo možno globo, ki jo za tak prekršek lahko izreče policist. Postopek se bo nadaljeval na upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin.

"Policisti so ugotovili, da je skrbnica psov, iz stanovanjske hiše na zaprto ograjeno dvorišče izpustila dva psa pasme Stafford terrier, katerih lastnik je 36-letni moški," je pojasnil Šadl. Psa sta ji z dvorišča pobegnila, skozi luknjo pod vrati ograje, ter stekla za hišo, kjer sta pokončala sosedovo mačko.

Lastnika skušala zaščititi psa

Nato sta psa odšla čez polje, kjer sta se sprehajala mlajša ženska in moški, ki je imel s seboj svojega psa. "Med psi je prišlo do pretepa, pri čemer sta prva dva psa slednjega močno pogrizla po glavi, vratu in tacah. Svojega psa sta skušala zaščititi obe mlajši osebi, ob tem pa sta psa  poškodovala in obgrizla še njiju," je pojasnil Šadl. Moškega so zaradi poškodb z reševalnim vozilom odpeljali v UKC Maribor, zdravniško pomoč pa je iskala tudi mlajša ženska. Zdravniki so  njuni poškodbi opredelili kot lahki telesni poškodbi. Psa je oskrbel dežurni veterinar.

Policisti so o  napadu obvestili upravo za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Skrbnici psov so zaradi kršitve določil zakona o zaščiti živali izdali plačilni nalog z globo v višini 200 evrov, kar je najvišja možna globa, ki jo za tak prekršek lahko izreče policist.

Psa nista bila cepljena

Policisti so ugotovili tudi, da lastnik psov, ki sta izvedla napad, ni opravil ponovnih cepljenj (revakcinacije) psov, zato bodo policisti zoper njega podali predlog drugemu prekrškovnemu organu za uvedbo postopka o prekršku zaradi kršitve zakona o veterinarskih merilih skladnosti, saj sami za izrek globe po tem zakonu niso pristojni. Za tak prekršek je predpisana globa 125,19 do 417,29 evrov.

Komentarjev 5
  • PasjiDrekiVsepovsod 18:25 10.marec 2015.

    PasjiDrekiVsepovsod

  • depresija 17:10 10.marec 2015.

    Z vsem napisanim se strinjam! Samo eno mi ni jasno, zakaj z nagobčnikom med sprehodom? Si slabo vzgojil/socializiral psa? Je že koga ugriznil in je v registru nevarnih psov?

  • mph 17:07 10.marec 2015.

    Uau, to pa so kazni! Zdaj pa res ne bo več nikomur padlo biti tako malomaren. Ma beda od bede od zakonov ....