Slovenija
59 ogledov

Za obisk Tivolija vstopnina?

Park Tivoli BOBO Žurnal24 main
Predlog o koncesiji za upravljanje Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib govori o vstopnini, ki jo s sklepom določi mestni svet.

Mestna občina Ljubljana je na dnevni red za 21. sejo mestnega sveta MOL predvidela tudi obravnavo Predloga o koncesiji za upravljanje Krajinskega parka Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib

Predlog med drugim govori o virih finaniranja javne službe, ki jo izvaja koncesionar, med katerimi je predvidena tudi vstopnina na območjui krajinskega parka. Višino vstopnine glede na 2. točko 8. člena določi mestni svet s sklepom. 

Predlog umika točke z dnevnega reda

Ali je mestni svet predlog danes tudi obravnavan, nam ni znano, saj je samostojna svetnica Združene levice Nataša Sukič pred sejo predlagala umik 12. točke zaradi nestrinjanja z navedenim členom, ki predpisuje vire financiranja javne službe. 

"Sporna je točka, ki predpisuje vstopnine na območju krajinskega parka in odstavek, ki govori, da višino vstopnine določi mestni svet s sklepom," je zapisala v obrazložitvi. "Obe določili sta nesprejemljivi in ju je potrebno iz odloka črtati, saj odpirata pot za omejitev janvega dostopa na območje parka."

Župan naj precizira namene

Dodaja, da je Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib naravna vrednota, javni park, ki mora biti prosto dostopen vsem obiskovalcem. "Mestni park je zelena površina, namenjena preživljanju prostega časa, športu in rekreaciji, ki nam izboljšuje kvaliteto življenja v mestu, zato se dostop ne sme omejevati". 

Predlaga tudi, da, v kolikor je vstopnina na območju mišljena npr. le za vodene oglede ali vstop na prireditve, naj župan vloži amandma, s katerim precizira nemene vstopnine.

Za pojasnila se bomo obrnili na MOL.

Komentarjev 7
  • novispenjac 21:31 20.december 2016.

    vstopnina se bo porabila za pisarniški material? barabe lopovske

  • Plavi-mil 17:29 20.december 2016.

    Pa kdo bo ustavil tega cigana, samo krade ljubljančanom, v MB sj moral iti zaradi radarjev, v Lj. nam pa krati naravo, baraba ciganska, pa nobeden nič, pa kaj je z nami ljudje?

  • mokmelk 10:02 20.december 2016.

    Eni ljudje pa res samo tuhtajo, kako ljudem spuliti denar.....