Slovenija
34 ogledov

Za otroke zbrali 10 tisoč evrov

Ruthin tek Never give up
Dobrodelne športne prireditve Ruthin tek se je udeležilo 930 ljudi.

Na Bledu se je danes zaključila že tradicionalna športno-humanitarna prireditev Ruthin tek, ki se je je po besedah Mateja Markoviča iz društva Vztrajaj - Never give up udeležilo okoli 930 ljudi. Kot je pojasnil Markovič, so na 48-urnem teku zbrali okoli 10.000 evrov, te pa bodo v celoti namenili otrokom iz socialno ogroženih družin.

Sredstva so organizatorji zbrali s pomočjo prijavnin in prostovoljnih prispevkov. Ves izkupiček bodo predali Zvezi prijateljev mladine Slovenije, iz zbranega denarja pa bodo za otroke organizirali poletni tabor v Mozirju. Kot je pojasnil Markovič, bo ta športno-življenjski, saj bodo otrokom poleg s športnimi aktivnostmi poskušali pomagati tudi z življenjskimi nasveti.

Reševa umrla v gorah

Zametki dobrodelnega teka okrog Blejskega jezera segajo v leto 2012. Tedaj je tek potekal pod imenom Tečem, da pomagam. Udeležila se ga je tudi ultramaratonka, vrtnarka, pisateljica in kuharica Ruth Podgornik Reš, ki je konec leta 2012 umrla v gorah. V njen spomin je Športno-humanitarno društvo Vztrajaj - Never give up športno-humanitarni tek preimenovalo Ruthin tek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.