Svet
48 ogledov

Za Salopeka so se pogajali tudi Francozi

Ugrabljen Hrvat ISIS
Ugrabitelji od Francozov zahtevali odkupnino, nato pa se niso več odzivali.

Fancoska družba Compagnie Generale de Geophysique za katero je delala Tomislav Salopek, hrvaški talec, ki naj bi ga usmrtili pripadniki Islamske države, je sporočila, da so se z ugrabitelji skušali pogajati o Salopekovi izpustitvi, vendar neuspešno.

Isti mail smo pošiljali vsak dan

Tiskovni predstavnik družbe Christophe Barnini je povedal, da so osem dni po ugrabitvi po elektronski pošti prejeli za odkupnino. "To zahtevo smo prejeli nekaj minut po tem, ko so ugrabitelji stopili v stik s Tomislavovo ženo. Zahteva ni bila podpisana, dobili nismo nobenega drugega kontakta, razen elektronskega naslova," razlaga Barnini. Kolikšna je bila zahtevana odkupnina, v družbi ne smejo povedati, šlo pa naj bi za več milijonsko številko. "Naslednje jutro smo na sporočilo odgovorili in od ugrabiteljev zahtevali dokaz, da je Tomislav živ. Dali smo jim telefonsko številko, kamor naj pokličejo. Tak mail smo pošiljali vsak dan, vendar nihče ni odgovoril," razlaga tiskovni predstavnik.

Da so ugrabitelji za izpustitev Salopeka zahtevali odkupnino, je včeraj potrdila tudi hrvaška zunanja ministrica Vesna Pušić.

Preberite tudi: Vesna Pusić: Morda nikoli ne bomo mogli potrditi avtentičnosti

Komentarjev 2
  • h3o 11:56 14.avgust 2015.

    pomoje je ta že mrtev. Njim pomoje niti ne pomeni denar veliko, pa tudi svoja življenja ne, ne gre za denar, kadar oni dobijo v roke nevernika, mu odrežejo glavo, če so ''milostni''