Slovenija
14 ogledov

Za Slovenijo oranžno opozorilo

Meteoalarm Meteo
Po včerajšnjih rekordnih temperaturah je bilo danes še za eno stopinjo bolj vroče. Vremenoslovci opozarjajo pred krajevnimi neurji z močnimi nalivi, sunki vetra in točo.

Meteoalarm je za večji del Slovenije izdal oranžno opozorilo. "Predvsem v sredo popoldne, zvečer in v noči na četrtek so možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo," je zapisano v opozorilu na spletni strani Agencije RS za okolje. "Ob tem so možni hitri porasti hudourniških vodotokov."

PREBERITE ŠE: 

Arso je sicer izdal opozorilo tudi zaradi vročinskega vala. "V ponedeljek in torek bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev," so opozorili. 

Medtem ko je včeraj v Črnomlju, Ljubljani in Novi Gorici temperatura dosegla 34 stopinj Celzija, je bilo danes ponekod še bolj vroče. Po podatkih avtomatskih merilnih postaj je bilo med 15.30 in 16. uro v Črnomlju, Luki Koper kar 35 stopinj Celzija. Končne maksimalne temperature današnjega dne bodo sicer znane šele zvečer. 

Prve nevihte že proti večeru

Vremenoslovci sicer posamezne nevihte napovedujejo že proti večeru. "Jutri bo spremenljivo oblačno, Krajevne padavine z nevihtami se bodo dopoldne pojavljale predvsem v severozahodni in severni Sloveniji, popoldne in zvečer pa se bodo postopno razširile nad vso Slovenijo," pravijo pri Arso. "Vmes bodo tudi močnejši nalivi."

Nekoliko hladneje bo, saj bodo najnižje jutranje temperature med 15 do 20, na Primorskem do 22 stopinj Celzija, najvišje dnevne v severnih krajih bodo od 22 do 26, drugod od 27 do 31 stopinj Celzija.

Hladneje bo

Predvsem v sredo popoldne, zvečer in v noči na četrtek so po napovedih Arsa možna krajevna neurja z močnimi nalivi, sunki vetra in točo.

V četrtek bo sprva oblačno, občasno bo deževalo, predvsem na Primorskem bodo vmes tudi nevihte. Proti večeru se bo od zahoda zjasnilo, hladneje bo. V petek bo deloma sončno, popoldne bodo nastale krajevne plohe.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.