Slovenija
13 ogledov

Za vikend boste potrebovali dežnik

Jesen Profimedias
Padavine, ki bodo v soboto zjutraj zajele zahodne kraje, se bodo čez dan razširile po vsej državi. V nedeljo bo oblačno, a spet suho s posameznimi plohami. Začetek tedna bo brez dežja, z več sonca na obali.

Vremenoslovci napovedujejo za danes na vzhodu zmerno oblačno in povečini suho, drugod bo pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami.

PREBERITE ŠE: 

"Čez dan se bo nadaljevalo pretežno oblačno vreme, le na vzhodu bo ponekod manj oblačnosti," pišejo pri Agenciji za okolje. "Predvsem v zahodni polovici Slovenije bo občasno deževalo. Ob morju lahko tudi zagrmi. V noči na soboto se bo ob morju krepil jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 9 do 16, ob morju do 19 stopinj Celzija."

V soboto dež

Jutri bo povečini oblačno, le na vzhodu bo sprva še spremenljivo oblačno. "Padavine, deloma plohe in nevihte bodo zjutraj zajele zahodne kraje in se med dnevom postopno razširile nad večji del Slovenije," napovedujejo pri Arso. "Najnižje jutranje temperature bodo okoli 6, na Primorskem ob južnem vetru okoli 14, najvišje dnevne od 10 do 16, na Primorskem do 20 stopinj Celzija."

Jesen | Avtor: Profimedias Profimedias

V nedeljo spet suho

V nedeljo bo pretežno oblačno, padavine bodo dopoldne postopno ponehale. Popoldne se bo na zahodu delno razjasnilo. Nastale bodo posamezne plohe. V ponedeljek kaže na pretežno oblačno in suho vreme. Več sonca bo ob obali.

Tudi v torek bo po napovedih Arsa predvidoma še večinoma suho, v sredo in četrtek pa bo nekaj dežja. Ob koncu tedna bo verjetnost padavin spet manjša, bo pa nekoliko hladneje.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.