Šport > Moto športi
66 ogledov

Za vsakega delavca ekipe Mercedes 12.000 evrov premije

Ekipa Mercedes EPA
Ekipa Mercedes je štiri tekme pred koncem sezone že osvojil naslov konstrukterskega prvaka. Zanj pa nista le zaslužna voznika Nico Rosberg in Lewis Hamilton, ampak tudi celotna tehnična ekipa Mercedesa.

Konstruktersko prvenstvo v Formuli 1 je štiri tekme pred koncem sezone že odločeno. S ponovno zmago Lewisa Hamiltona, je ekipa Mercedes osvojila naslov. Za uspeh pa nista le zaslužna voznika Hamilton in Nico Rosberg, ampak tudi vsi tisti, ki delujejo v ozadju.

Zato se je ekipa Mercedes odločila, da bo med vse svoje tehnične delavce razdelila nagrado v višini devet milijonov evrov. Na dirkalnikih Hamiltona in Rosberga je delalo 765 žensk in moških v angleških tovarnah Brackley in Brixworth. Kot poroča nemški portal Bild, bo vsak od njih prejel okoli 12.000 evrov.

Ekipa Mercedes je že lani osvojila konstrukterski naslov, na najboljši poti za ponovno zmago prvenstva pa je tudi njihov voznik Hamilton, ko ima kar 66 točk prednosti pred drugouvrščenim Sebastianom Vettlom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.