Gorenjska
14 ogledov

Za vsako počeno steklo bo zraslo drevo

Velenje Bralec Aleš
Kaj imata skupnega servis avtomobila in saditev dreves. Veliko, če je govora o odpravi posledic naravne nesreče.

Marsikateri del Slovenije je lani ječal zaradi naravnih nesreč. V naravi je največjo škodo povzročil februarski žled, v katerem je bilo poškodovanih kar 51 odstotkov slovenskih gozdov in bodo posledice še dlje časa vidne. Na okoli šestih odstotkih površin so gozdovi tako poškodovani, da se brez pomoči človeka ne bodo opomogli in je potrebna obnova s sajenjem. Ocena pravi, da bo potrebnih 2,5 milijona sadik, najhuje je bilo na območjih Postojne, Pivke in Škofjeloškega.

Pri podjetju Carglass®, ki je sicer specializirano za popravilo avtomobilskih stekel, so se odliočili zagnati družbeno odgovoren projekt, v okviru katerega bodo del prihodkov namenili odpravi posledic žledoloma. Tako bodo za vsak izveden servis v letošnjem letu pri podjetju financirali posaditev enega drevesa. Več o projektu so zapisali na svojem posebnem spletnem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.