Svet
106 ogledov

Zabaviščni park: V nesreči umrla mati dveh otrok

Avstralija dreamworld queensland EPA
V nesreči v avstralskem zabaviščnem parku sta umrla dva člana ene družine, med njima mati dveh otrok.

V zabaviščnem parku Dreamworld v Queenslandu v Avstraliji se je zgodila huda nesreča, v kateri so umrle štiri osebe. Kim Dorsett je v nesreči izgubila sina in hčer.

Družina je prišla v Queensland iz Canberre na počitnice in se odločila za nekaj dni podaljšati svoj oddih. Prav v tem času pa so obiskali omenjeni park. "Tri otroke imam in danes sem izgubila dva – moja družina je uničena," je za The Courier Mail dejala Dorsettova. "Imam dve vnukinji, ena je stara osem mesecev, druga 12 let. Srce se mi para, ker mlajša ne bo nikoli spoznala svoje mame." Najstarejša vnukinja medtem za nesrečo krivi sebe. "Tako kot jaz se še vedno ne zaveda razsežnosti vsega in je povsem pretresena," je povedala Dorsettova. "Ko sem se zjutraj zbudila, sem imela tri otroke, jutri pa bom imela le še enega." 

Nesrečo ujele kamere

Policija je potrdila, da obstaja posnetek trenutka nesreče, ki so jo ujele nadzorne kamere. Nesreča se je zgodila na vožnji po reki, t. i. "Thunder River Rapids". Natančen vzrok še ni znan, zelo verjetno pa gre za mehansko napako. Dve osebi je vrglo z naprave, dve pa sta ostali ujeti pod njo. Vsi štirje so utrpeli hude poškodbe in umrli na kraju nesreče.

Park je do nadaljnjega zaprt. Kot poroča The Sydney Morning Herald, naj bi se omenjena naprava usodnega dne pokvarila že dopoldne. Ena od obiskovalk je za časnik dejala, da so se želeli peljati z omenjeno napravo in so večkrat prišli preveriti, ali že obratuje. 

dezurni@zurnal24.si

Dan za varen avto

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.