Svet
64 ogledov

Začetek tretje vojne?

vladimir putin EPA
Niso le pristaši teorij zarot tisti, ki svarijo, slutnjo tretje vojne izpostavlja tudi sirski predsednik Asad, ki izpostavlja, da ZDA in Rusija v Siriji bijeta posredno vojno, ki se zna razmahniti v neslutene razsežnosti.

Tuji mediji se sprašujejo, ali je ZDA zvišala stopnjo pripravljenosti pred morebitnimi nuklearnimi napadi. Uradni odgovor se glasi, da je ta trenutno na stopnji 5, torej na najnižji. DEFCON warning system, ki se osredotoča na aktualne jedrske grožnje zoper Združene države Amerike, naj bi vendarle svetoval zvišanje stopnje pripravljenosti. Kot piše ABC News, se pojasnilo glasi, da trenutno sicer ni neposrednih grožnj, a da je situacija popolnoma nepredvidljiva in da se lahko čez noč popolnoma spremeni.

ABC News pri tem piše, da je Rusija konec prejšnjega tedna pripeljala jedrske rakete v Kaliningrad, na območje med Poljsko in Litvo, pri čemer so na ruskem dosegu vse evropske prestolnice.

Medtem ko nekateri potezo Rusije označujejo kot resno osnovo za upravičen preplah, analitiki razmere umirjajo. Menijo, da gre za taktične poteze Vladimirja Putina, s katerimi želi ZDA odvrniti od zračnih napadov na vojsko predsednika Bašarja al Asada v Siriji, ki ji Rusija že mesece predstavlja zaveznika v boju zoper Islamsko državo.

Asad: Na pragu tretje vojne?

Sirski predsednik je medtem izjavil, da ZDA in Rusija v Siriji bijeta posredno vojno in da v zraku nad to državo visi slutnja tretje svetovne vojne. Asad je v pogovoru za ruski časnik Komsomolska Pravda dejal, da bo usoda mesta Alep odločilna za državljansko vojno v Siriji. Po njegovih besedah bi dala zmaga v Alepu sirski vojski zagon za nadaljnje izkoreninjenje terorističnih skupin ali njihov izgon v Turčijo, "od koder so prišle", poroča STA.

Napovedal je, da bodo režimske sile po osvojitvi Alepa nadaljevanje "čiščenje" v Idlibu blizu turške meje. Sirski predsednik meni, da se je več kot pet let trajajoči konflikt v Siriji razvil v neke vrste posredno vojno med ZDA in Rusijo. "Za Zahod, še posebej ZDA, se hladna vojna ni končala, tudi po padcu Sovjetske zveze," je dejal. Po njegovih besedah v zraku nad Sirijo visi slutnja tretje svetovne vojne.

Ruski predsednik Vladimir Putin je prav danes danes ratificiral sporazum med Rusijo in Sirijo o stalni namestitvi ruskih vojaških enot v tej bližnjevzhodni državi.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 27
  • Zmago 09:18 27.oktober 2016.

    A ti to ........... kao meni ?? ko se nekdo navdušuje nad pobijanjem ????Al' si zgrešil le nivo ???Sta mogoče to tvoja rojaka ???http://www.reporter.si/slovenija/mo%C5%A1a-pijade-o-komunisti%C4%8Dni-strategiji-mi-smo-smrtni-sovra%C5%BEniki-vsake-blaginje-reda-miruhttp://rense.com/general75/ehr.htm

  • wizeman 23:40 19.oktober 2016.

    Tretja vojna traja že kakžnih 7-8 let. Pa kje vi živite?

  • wizeman 23:39 19.oktober 2016.

    Ne bluzi, ker nimaš pojma, o čem se tukaj gre.