Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Zagorel nov audi A6

Požar na avtu Wikimedia
Požar. Z novega avtomobila se je ogenj razširil na garažo in stanovanjsko hišo.

"Vsekakor ni običajno, da zagori stoječ avtomobil, na vprašanje, kaj so vzroki za to, pa bo odgovorila preiskava," nam je povedal vodja nočne intervencije, v okviru katere so idrijski gasilci ponoči gasili požar, ki je povzročil veliko materialno škodo.

Ponoči ob 2.39 je bila policija obveščena, da je v lesenem nadstrešku poleg dvostanovanjske hiše v Idriji v Ulici Vinka Mohoriča zagorelo osebno vozilo audi A6. Gre za novo vozilo, ki je po besedah gasilcev vredno okoli 60 tisoč evrov.

Požar na avtomobilu so pogasili (zgorela je sprednja polovica vozila), vendar se je ogenj razširil še na leseno ostrešje nadstreška in stanovanjsko hišo. Poleg vozila so v požaru pogoreli garaža in mansardno stanovanje hiše, leseno ostrešje in kritina.

"Na osebnem vozilu in stanovanjski hiši je nastala skupna velika materialna škoda. Vzroke požara še preiskujejo, ne izključujemo pa ničesar," pravi Dean Božnik, tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica.

Požar so pogasili gasilci iz Idrije in Spodnje Idrije, obveščena sta bila tudi preiskovalni sodnik okrožnega sodišča in pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Okoliščine navedenega požara policisti in kriminalisti še vedno preiskujejo, zato podrobnosti zaradi interesa preiskave ne razkrivajo.

Komentarjev 4
  • dedek 20:39 06.januar 2013.

    Brez kakšnega razloga mi je zagorela in zgorela skoraj nova, Škoda Octavia katere prvi lastnik sem bil in sem jo redno vzdrževal in samo jaz vozi. Ker je to nenavadno za dizla in sem jo tudi redno servisiral, sem kot ...prikaži večt član AMZ najel izvedenca, da bi ugotovil vzrok. Ta je v poročilu, ki sem ga krepko plačal, zapisal da so dokazi zgoreli. Po enem letu sem pri garaži srečal kuno in mi je takoj postalo vse jasno. Na gasilne aparate se v takih primerih žal ne moremo zanesti. Meni so pomagali gasilci, ki so prihiteli v 10 minutah, žal pa niso imeli sreče in voda iz njihove cisterne 15 minut ni pritekla...

  • Varnost Doma Trgovina 20:15 06.januar 2013.

    Gasilni aparati,gasilne odeje, alarmi monoksida ter druge pripomočke za varnost svojega doma,najdete na spletni strani VARNOST-DOMA.EU

  • Velenik 10:13 06.januar 2013.

    Audiji so očitno res nevarni. V Radizelu (pri MB) je pred kakšnima dvema letoma kar sam od sebe zagorel A6, čez 4 dni pa pri isti hiši še A5. Oba sta bila praktično nova.