Magazin > Film & Glasba & TV
55 ogledov

Zala Šenk: "Moj krožnik ni bil najslabši"

Zala Šenk POP-TV-2
V sredo je iz šova MasterChef Slovenija izpadla Zala, ki pravi, da je bilo zanjo usodno pomanjkanje časa.

Uporabiti ste morali sestavine, ki predstavljajo slovensko kuhinjo. Če bi izziv opravljali še enkrat, bi izbrali kakšno drugo sestavino?
Sestavine bi ohranila iste, le postopek priprave bi spremenila. Med samo pripravo bi bolj verjela vase in svoje sposobnosti in tako zaključila krožnik na svoj način, tako kot znam.

Sašo je imel v svoji košarici radič in ker nihče ni želel menjati sestavin, je rekel, da se ga očitno bojijo. Kaj menite, ste se ga ostali bali ali je bila težava v radiču?
Mislim, da je bila težava bolj v radiču, kot pa da bi se ga bali. Sama zase lahko povem, da nisem menjala z njim zato, ker radiča pač nisem potrebovala pri svoji kreaciji.

Kdo vam je predstavljal največjega tekmeca?
Vse tekmovalce sem sprejela kot enakovredne tekmece, nisem delala razlik. Vsak ima kdaj boljši ali slabši dan, zato je težko reči, kdo je večji ali manjši tekmec.

Ste se naučili česa novega?
Naučila sem se kar nekaj novih stvari. Od načina priprave jedi, uporabe manj znanih sestavin v kuhi, do pomembnih življenjskih spoznanj, ki ti dajo nov zagon za naprej.

Sašo je rekel, da je bilo pri vašem rostbefu preveč napak že od začetka. Morda veste, kaj je mislil s tem? Kaj je šlo narobe?
Drugič v življenju sem pripravljala rostbef v kosu. Prvič je bilo to doma, ko čas ni bil moj sovražnik in je bil na koncu perfektno pečen. Sedaj pa je poleg časa pritisk še malo večji – glede na to za koga kuhamo. postala sem malo zmedena in nisem več popolno verjela sama vase, da znam speči takšen kos. Zato sem začela spraševati. Kaj je Sašo mislil z napakami, ne vem točno. Vem samo to, da je bil kos mesa malo prevelik in predebel, zato bi potreboval malo več popekanja na nizkem ognju v ponvi in potem še malo več časa v pečici.

Menite, da je bil kateri drug krožnik slabši od vašega in da bi vi morali ostati v šovu?
Vem, da moj krožnik ni bil ravno najlepši in najboljši in da sem večkrat pri zaključevanju krožnika lovila zadnje minute, kar so izpostavili tudi sodniki, pa vendar nisem mnenja, da je bil na tem izzivu moj krožnik najslabši.

Ste razočarani, da so vas vprašali, če ste obupali?
Verjetno je na zadnjem skupinskem in na mojem zadnjem izzivu vse skupaj tako izgledalo, vendar sama pri sebi vem, da to ni res, da sem se borila do zadnjega in zato nisem niti malo razočarana.

Kaj menite o žirantih?
Žiranti so se mi zdeli pri ocenjevanju jedi vedno korektni. Okusi so pa pač malo bolj različni, vsak ima različno toleranco za osnovne okuse, zato se v nekaterih primerih pač nismo ujeli. Vsi trije pa so bili zelo prijetni in simpatični.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.