Šport > Nogomet
108 ogledov

''Žalil je mojo mamo, vero, narod''

maribor zavrč prva liga slovensko prvenstvo ibraimi ljudski vrt Nino Verdnik
Makedonski vezist Agim Ibraimi je razkril, da se je po obisku navijačev Maribora sporekel s športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem. Padale so težke besede, slovenski državni prvak pa je nogometaša suspendiral.

Agim Ibraimi je v eksluzivnem pogovoru za Ekipo SN razkril podrobnosti incidenta, v katerega sta bila vpletena on in športni direktor Maribora Zlatko Zahović. Vezista posledično ni bilo v kadru za ligaški derbi z Domžalami, klub pa ga je do nadaljnjega suspendiral.

Zlatko Zahovič | Avtor: mediaspeed mediaspeed
Vse skupaj se je začelo z obiskom navijačev Maribora, ki so nogometašem na treningu izrekli ultimat. Pri tem naj bi prišlo do prerivanja, Amir Dervišević pa je celo prejel klofuto. Zahović je v nagovoru poskušal upravičiti vedenje gorečih podpornikov kluba, vključno z nasiljem, s čimer pa se Ibraimi ni strinjal. 

''Navijači Maribora so moja svetinja. Prosim jih odpuščanja in prosim jih za razumevanje. Zanje bi dal vse., zanje bi naredil vse in nikoli ne bi deloval proti njim. Naj me razumejo, da sem to moral storiti in da tako njih kot klub nosim v srcu. Šlo je za preveč pomembnih stvari, prek katerih nisem mogel, in verjamem, da to vedo,'' je v eksluzivnem pogovoru za tiskano izdajo Ekipe SN povedal Ibraimi, ki se dobro zaveda, da je s tem storil prekršek.

''Tole niti v najbolj norih sanjh ni proti klubu, ni proti Mariboru. Rajši umrem. Pa ne samo to, zelo dobro se zavedam, da sem v odnosu do kluba trenutno v prekršku. Dajem izjave po neuradnem kanalu in brez vednosti in dovoljenja pristojnih klubskih služb, kar je narobe in zaradi česar se opravičujem. Prevzemam polno odgovornost za to, pripravljen sem sprejeti ustrezne kazni, hkrati pa tudi v tem primeru prosim za razumevanje. To je resnično nekaj, kar moram povedati, saj bi moj molk vnašal nadaljnjo nepotrebno negotovost, hkrati pa bi Maribor, navijače in mene prikazal v slabi luči. Govorim v dobro vseh nas,'' je dodal makedonski reprezentant. 

''Prav je, da nas navijači kdaj obiščejo in prav je, da nam povedo par krepkih, kadar si to zaslužimo. Kot rečeno, o navijačih vse najlepše, pri tem vztrajam. A če gredo stvari po kakem naključju predaleč, od športnega direktorja pričakujem, da nas bo zaščitil. Zame nasilje ne sme biti rešitev, pri nasilju se zame vse konča in Zahović bi se v svojem nastopu moral postaviti na tak način. To sem želel od njega in to sem mu lepo povedal,'' je nadaljeval Ibraimi.

Maccabi - Maribor | Avtor: EPA EPA
Nekaj ur po dogodkih v Ljudskem vrtu sta se z Zahovićem pogovorila na štiri oči. ''Izgubil je živce, ker sem mu nasprotoval pred ostalimi igralci, bil je oster, bil je zelo žaljiv. Na nedopusten način je omenjal tudi mojo mamo, na kar sem še posebej občutljiv. A kljub temu sem bil pripravljen požreti. Težko, v nasprotovanju z mojimi vrednotami, a bil sem pripravljen. Prisežem, da bi šel čez vse to, toda ob vsem zmerjanju mi je dejal, naj odidem. Večkrat sem preveril, skušal sem stvari umiriti, a je vztrajal pri tem, naj odidem. Zato sem odšel,'' je pojasnil Ibraimi.

V nadaljevanju večera sta glavna akterja vzpostavila nov komunikacijski kanal in si izmenjala še nekaj mnenj, a žaljivke so se, razkriva Ibraimi, nadaljevale. ''Užalil je mene, užalil je mojo preteklost, užalil pa je tudi moj narod in mojo vero. To pa so že stvari, prek katerih ne morem in prek katerih po mojem mnenju ne bi smel nikoli nihče,'' je za Ekipo še dejal 27-letnik.

Komentarjev 9
  • Žurnalček 00:43 12.april 2016.

    Tud če prideš v naš klub , bo mišljenje isto !

  • Žurnalček 00:41 12.april 2016.

    Govoril je o svojem narodu , jaz sem mu pa samo povedal kaj si Slovenci o njegovem narodu mislimo !

  • mrki 17:40 11.april 2016.

    Agim - najbolje zajebeš prenapihnjenega Zahota tako da greš k Olimpijo - se bo živ požl.