Svet
24 ogledov

Žalosten konec borke proti IS

Kurdska vojščakinja Facebook
Med Kurdi, ki se borijo zoper Islamsko državo, se je razširila žalostna vest, da je umrla 22-letna borka, nekakšen simbol ženske enote, ki je med borci IS leta sejala strah.

Asia Ramazan Antar, ki so jo poimenovali kar 'kurdska Angelina Jolie', je umrla v nedavni bitki zoper Islamsko državo pri turški meji, so potrdili kurdski viri. 22-letna vojakinja je sodelovala v številnih bojih in si tako pridobila nekakšen status neustrašne borke, skoraj nacionalne junakinje. Kurdskim vojaškim silam se je pridružila pri svojih 18-tih letih.

Vest o njeni smrti so potrdili tudi preko Facebook profila 'Svoboda Kurdistanu'.

Borce IS so v nedeljo sicer pregnali še z zadnjih območij ob sirsko-turški meji, s čimer je skupina izgubila zadnjo tranzitno točko za njene borce in oskrbo. Ob meji želi Turčija vzpostaviti varno območje med sirskima mestoma Džarablus in Azaz, ki bi se raztezalo na 98-kilometrih. Po navedbah turške vlade so to zagotovili v operacijah ob koncu prejšnjega tedna, poroča STA.

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je medtem napovedal sodelovanje Ankare in Washingtona pri izgonu pripadnikov Islamske države iz mesta Raka na severu Sirije, ki je dejansko prestolnica teh džihadistov, so objavili turški mediji. Erdogan je sodelovanje z ZDA napovedal dva tedna po začetku turške kopenske ofenzive v Siriji, ki je uperjena tako proti IS kot proti kurdski milici, ki je sicer zaveznica ZDA.

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 8
  • jozicamurn 18:07 08.september 2016.

    Tem kurdom amerika obljubi vile in gradove in kar naenkrat so na ameriski strani celo proti SAA. Prevec materialisticni so. Njih se je tudi treba paziti, das mu prst in hoce celo roko. Verjemi mi. Kurdom bi bilo veliko bolje ...prikaži več da so z SAA in Rusijo, vendar so se zopet odlocili kot osel ki gre 2x na led za ameriko proti Assadu. Zato jih jaz vec ne obrajtam prevec, mi je pa vsec ko ubijajo isisovce to pa. Pac razumi me kaj sem ti hotela povedati.

  • stanekos 16:22 08.september 2016.

    Hrabro dekle! Upam, da ji bo ljubezen do dežele, ki jo teptajo IS in Turčija, nekje zgoraj povrnjena.

  • stanko75 11:43 08.september 2016.

    Kurdi niso tisti ki bežijo v EU to so samo Sirijski in Afganistanski mamini sinčki. V kurdskih vrstah se bori na stotine mladih punc in to za državo ki sploh ni njihova. Mamini sinčki iz Sirije pa raje po Germany ...prikaži več tuj denar zapravljajo in otipavajo ženske. Taka je njihova kultura.