Slovenija > Črna kronika
75 ogledov

Smrt na gorenjski avtocesti

Prometna nesreča na gorenjski avtocesti. Bralka Žurnala24
Zaradi prometne nesreče je bil zaprt vozni pas gorenjske avtoceste. Potem so zaradi nesreče na primorski avtocesti zaradi nesreče nastajali zastoji.

Zaradi prometne nesreče je bil zjutraj več ur zaprt vozni pas na gorenjski avtocesti med počivališčem Povodje in priključkom Vodice proti Jesenicam, je poročal prometnoinformacijski portal. 

Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je avto zapeljal s ceste. O prometni nesreči so bili obveščeni nekaj minut čez pol osmo zjutraj. Avto je po prevračanju obstal v jarku. Vozniku kljub oživljanju ni bilo več pomoči in je zaradi hudih poškodb podlegel na kraju.

Med prevračanjem je padel iz vozila

Policija je sporočila, da je do nesreče prišlo pri izvozu Vodice. "41-letni voznik osebnega avtomobila je iz za zdaj neznanega vzroka trčil v odbojno ograjo na sredini avtomobilske ceste, nato pa z vozilom zapeljal desno proti brežini, kjer se je z vozilom prevračal. Med prevračanjem je padel iz vozila in za posledicami nesreče na kraju umrl. V nesreči je bil udeležen sam," so sporočili policisti, ki nadaljujejo z delom in zbiranjem obvestil.

Črna statistika letos spet črna

Do 26. marca letos so ceste terjale 21 smrtnih žrtev, kar je dve manj, kot lani, a sta v sredo v Ljubljani umrla dva motorista, danes pa še voznik avtomobila. 

Lani je v tednu od 28. marca do tretjega aprila umrlo kar osem ljudi, do 3. aprila pa so lani ceste terjale kar 32 smrtnih žrtev. Ob tem je treba spomniti, da je bila lanska statistika res črna, saj je na primer leta 2015 v enakem obdobju umrlo deset ljudi manj. 

Zastoj tudi na primorski in dolenjski avtocesti

Na primorski avtocesti med Brezovico in cestninsko postajo Log v smeri Kopra je bil dopoldan promet oviran na odstavnem pasu zaradi prometne nesreče. Zastoja, ki je bil ob pol enajstih dolg 2,5 kilometra, ni več. 

Zastoj pa nastaja tudi na dolenjski avtocesti, ne sicer zaradi nesreče, ampak zaradi del v predoru Mali Vrh. Med predoroma Debeli Hrib in Mali Vrh v smeri Novega mesta je bil ob pol enajstih zastoj dolg približno kilometer. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • Božidar Dinič 15:36 01.april 2017.

    svemu jednom đođe kraj

  • vzev 15:05 01.april 2017.

    Eni ste že prav tečni s temi telefoni. Za čisto vsako nesrečo okrivite telefon, čeprav pogovor po telefonu ne vpliva na vožnjo. Oziroma vpliva isto kot pogovor s sovoznikom in precej manj kot moteči otroci v avtu.

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:51 01.april 2017.

    Telefonček v krempeljčku in neuporaba varnostnega pasu vodi v neizogibno nesrečo,kar je možno vzrok tudi tejle,ki je opisana zgoraj?