Slovenija > Črna kronika
84 ogledov

Evakuirali počivališče Barje, izteka nevarna snov

požar
1/17
Anže Petkovšek
Zaradi gorečega vozila nastaja zastoj na južni ljubljanski obvoznici. Prebivalce ulice Ceste dveh cesarjev evakuirajo.

"Nekaj pred 14. uro smo bili obveščeni, da iz parkirane cisterne izteka nevarna snov," nam je povedala tiskovna predstavnica PU Ljubljana Nataša Pučko. Na kraju so policisti ugotovili, da iz cisterne, italijanskih registrskih oznak, izteka solna kislina. 

Območje počivališča je bilo na zahtevo gasilcev evakuirano. Prav tako je zaprt vozni pas ob počivališču Barje in promet preusmerjen na prehitevalni pas. Na kraju so gasilci, ki izvajajo vse aktivnosti v zvezi z ravnanjem z nevarnimi snovmi, policisti pa so zavarovali območje in skrbijo za urejanje prometa.

Gasilci opozarjajo, da se hlapi širijo v smeri Ceste dveh cesarjev in proti Malemu Grabnu, kjer poteka evakuacija. "Absolutno prepovedano je zadrževanje na prostem, odmaknite se iz smeri dima na varno razdaljo," svarijo gasilci na svoji Facebook strani.

"Brez bund in v copatah čakajo na avtobus"

Prebivalce ob Cesti dveh cesarjev evakuirajo. Ljudje stojijo ob cesti, dogajanje pa naj bi nadzorovala dva policista. "V copatah in brez bund stojijo na cesti in čakajo na avtobus, ki jih bo odpeljal. Cel kaos je tukaj," nam je sporočila bralka. Avtobus naj bi jih odpeljal v prostore ljubljanske gasilske brigade.  

Preberite še: 

"Območje počivališča in približno 60 stanovalcev iz ulice Ceste dveh cesarjev je bilo na zahtevo gasilcev preventivno evakuiranih. Po nam razpoložljivih podatkih, se bodo stanovalci že danes lahko vrnili v svoje domove," so sporočili z ljubljanske policijske uprave. 

Gasilska brigada je nekaj pred pol četrto popoldan na Facebook profilu sporočila, da so aktivnosti z evakuacijo zaključene, da je bilo iztekanje kisline onemogočeno in da nevarno snov prečrpavajo.   

Vodja intervencije Jure Dolinar je za nacionalno televizijo pohvalil voznika cisterne, ki je puščala, saj je že sam poklical na pomoč, potem pa je v ustrezni opremi sodeloval pri reševanju. Cisterna, v kateri je bilo deset tisoč litrov kisline, je puščala zaradi preperelosti. 

Evakuacija je bila potrebna, ker se je zaradi vremena oblak kisline držal pri tleh. 

"Več okoliščin v zvezi z dogodkom bo znanih po opravljeni intervenciji gasilcev in opravljenem ogledu policistov, ki ga bodo pričeli opravljati, ko bodo za to vzpostavljeni pogoji," so še sporočili policisti. 

Promet je zdaj sproščen, stanovalci pa so se lahko vrnili na domove. 

Komentarjev 5
  • dragec 19:46 28.april 2016.

    Tudi to

  • kana 16:40 28.april 2016.

    po tvojem naj gre vojska in civilna zaščita snega metat s ceste ali kaj?

  • pisava 15:48 28.april 2016.

    Ah ne no, spet je Janša kriv. Zate je tudi kriv, da je še živ.