Slovenija
19 ogledov

Zaradi nasilja pridržali štiri vojake

protesti maribor Nino Verdnik
Hojs potrdil, da so bili v nedavnih demonstracijah zaradi nasilja pridržani tudi štirje pripadniki Slovenske vojske.

Minister za obrambo Aleš Hojs je v odgovoru na poslansko vprašanje Jerka Čehovina (PS) dejal, da so bili trije vojaki pridržani v Mariboru in eden v Ljubljani. Nihče med njimi ni bil kazensko ovaden, vsem pa so bile izrečene globe za prekrške zoper javni red in mir. Po ministrovih besedah omenjeni vojaki prihajajo z različnih delov Slovenije, so pripadniki različnih enot SV, protestov pa so se udeležili v prostem času.

Preverila jih je obveščevalno-varnostna služba, nihče od pridržanih vojakov  ni bil zaznan kot možen sodelavec ekstremnih skupin, vsi so delovali samostojno.

Uvedli disciplinske postopke

Ker pa je bilo ravnanje teh vojakov z vidika kodeksa SV nesprejemljivo, so proti vsem štirim uvedli disciplinske postopke. Če pa bodo ugotovili, da ni bila težava le v kršenju kodeksa, ampak kaj več, bodo sankcionirani, če bo treba, tudi z izgubo delovnega mesta, je še dejal Hojs. Sicer se mu zdi neprimerno, da vojaki nasilno sodelujejo v protestih, hkrati pa se sprašuje, koliko nasilnežev je bilo drugih javnih uslužbencev.

Komentarjev 7
  • privat 12:29 20.december 2012.

    preverila jih je obveščevalna služba?? Kaj je obveščevalna služba preverila "kaj se dogaja v Sloveniji"?? Največje tatvine stoletja so še vedno v teku...na Slovensko srebrnino!!

  • Gigii 21:44 17.december 2012.

    that's what i'm talking about.

  • brezdom 20:51 17.december 2012.

    vsaka revolucija ima žrtve.rožice si vtaknite nekam.se nam smejijo,da smo utopisti.samo nasilje bo spremenilo mišljenje vladajoče klike in tudi njihovo lagodno življenje...pač,tako je in nič drugače...