Slovenija
77 ogledov

Zaradi stavke nižje plačilo vrtca

Vrtec Živa Zakšek
Vrtci morajo zaradi neizvajanja programa predšolske vzgoje sorazmerni znižati plačilo vrtca.

Starše, ki otrok na dan stavke niso pripeljali v vrtec, zanima, ali bodo za ta dan vrtec plačali ali ne. "V primeru, da starši sami zaradi bolezni, dopusta ... otroka ne pripeljemo v vrtec, se za ta dan odšteje le prehrana, oskrba pa se plača. Ampak za to se sami odločimo," ugotavlja eden od staršev in se sprašuje, kako bodo vrtci poračunali današnji dan.

Na ministrstvu za izobraževanje, znanost, kulturo in šport pojasnjujejo, da je morajo vrtci zaradi neizvajanja programa predšolske vzgoje v času izvajanja stavke sorazmerno znižati plačilo vrtca.

Zaradi stavke so danes za otroke zaprti vrtci, osnovne in srednje šole, predavanj pa ni tudi na fakultetah. V vrtcih in osnovnih šolah izvajajo le varstvo za tiste otroke, katerih starši niso mogli sami priskrbeti varstva. Izjema je OŠ Ivana Prijateljica v Sodražici, kjer učitelji stavke niso izglasovali in imajo otroci pouk kot na običajen dan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.