• Pet 17 do 31 °C
  • Sob 20 do 29 °C
  • Ned 19 do 25 °C
več na vreme.net

Junak Slovenije

2 komentarja

Zaslišali eksplozijo in stekli v ogenj

Junaki. Policisti skupaj z občanom rešili žensko iz ognjenih zubljev.

Barbara Bradač / Ljutomer

 

Policisti poudarjajo, da je njihova naloga tudi reševanje življenj in zaščita premoženja (na fotografiji Sašo Ferenček in Boris Kumer). (Foto: Barbara Bradač)

 
Ljutomer. “Dolgo nisi mogel zdržati ob ognju, zato smo se pogosto menjavali. Nadihali smo se vročega zraka, dima, saj, pepela in prahu iz gasilnega aparata, da je peklo po grlu,” posredovanje policistov ob požaru v bloku ob policijski postaji opisuje Sašo Ferenček, mlad policist.

Ni bilo časa za zaščito

Močna eksplozija, ki je povzročila požar, je odjeknila 28. februarja. Na ljutomerski policijski postaji, ki je od večstanovanjskega bloka oddaljena le nekaj deset metrov, so ob tem brez razmišljanja pograbili gasilne aparate ter samo v policijski uniformi, brez zaščitne opreme stekli v blok in začeli gasiti. Ferenček je eden od štirih policistov, ki so prvi stekli v ogenj, da bi rešili življenja. “To te preseneti, ne razmišljaš o ničemer. Ni bilo časa, da bi šli iskat maske, čeprav bi to vzelo le nekaj minut,” pa pravi policist Boris Kumer.

Izpraznili 12 aparatov

  •  

    Priznanja policije

    Hrabrost. Policisti Sašo Ferenček, Boris Kumer, Borut Skuhala in Peter Dovečar bodo predlagani za priznanje policije za hrabro dejanje, prav tako občan Janko Veršič.

Eksplodirala je plinska jeklenka, ki je popolnoma uničila eno stanovanje, dve sosednji stanovanji pa delno poškodovala. “Plamen je segal tudi do dveh metrov visoko,” še pravi Ferenček. Do sicer hitrega prihoda gasilcev so policisti izpraznili 12 gasilnih aparatov in uspešno omejili požar na le eno stanovanje ter tako preprečili hujšo katastrofo. “Kolega Dovečar je tekal po vseh sosednjih blokih ter pobiral gasilne aparate in jih prinašal; vsaj 15-krat je tekel po stopnicah,” dodaja Ferenček, ki je skupaj z občanom Jankom Veršičem iz stanovanja rešil hudo opečeno starejšo gospo, ki pa je že zunaj smrtne nevarnosti.


Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarja (2)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima