Šport
26 ogledov

Zato vedno obleče reprezentančni dres

anže kopitar Profimedias
Slovenski hokejisti so si na kvalifikacijskem turnirju v Minsku priigrali drugi nastop na olimpijskih igrah. Med najzaslužnejšimi je bil tudi zvezdnik lige NHL Anže Kopitar.

Slovenski reprezentant Anže Kopitar je v teh dneh v središču pozornosti. Potem ko je ekipi pod vodstvom Nika Zupančiča pomagal do olimpijske vstopnice, je bil s strani selektorja Ralpha Kruegerja izbran za kapetana evropske reprezentance, ki bo nastopila na prihajajočem svetovnem pokalu v Kanadi.

Kopitar je redni član slovenske izbrane vrste in zvest udeleženec reprezentančnih akcij, za razliko od nekaterih drugih slovenskih športnikov, ki so si zgradili kariero onkraj Atlantika.

Hrušičan je reprezentančne tekme videl kot priložnost za dokazovanje in prav v barvah slovenske reprezentance je privabil pozornost Larsa Söderja, ki mu je omogočil selitev na Švedsko.

''Če pogledam nazaj, je bil to moj oder. To je bilo pred 15 leti. Imel sem priložnost, da se dokažem in dobim priložnost, kakršna se mi je ponudila na Švedskem. Šel sem korak za korakom,'' je povedal Kopitar.

Selektor evropske reprezentence Ralph Krueger je Kopitarja prvič opazil na svetovnem prvenstvu do 18 let, ko se je slovenski hokejist znašel nasproti njegovega sina Justina. Kopitar je nosil svetlo zelene rokavice, se spominja Krueger, in navdušil z dominantno predstavo.

''Vedno sem gledal na to kot na dobro odskočno desko. Prepričan sem, da otroci dandanes počnejo enako. Ponavadi gre za manjše turnirje z veliko tekmami. Prisotni so iskalci talentov. Lahko se pokažeš v dobri luči,'' je začetke v reprezentančnem dresu opisal Kopitar.

''Obenem pa je velik privilegij, če lahko igraš za svojo državo. Nič drugače ni bilo pred nekaj leti, ko smo se uvrstili na olimpijske igre ali ko smo zaigrali na svetovnem prvenstvu. Vedno sem rad igral za Slovenijo. Ponosen sem na to,'' je zaključil Kopitar.

 
Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 11:43 08.september 2016.

    "Vedno sem rad igral za Slovenijo. Ponosen sem na to,'' Politiki lahk bi se zgledoval po Kopitarju in naredil iz Slovenije ponosno državo. Namest da gledate sam na svoj lasten denar. Če on k je preskrbljen za 3 življenja ...prikaži več pride in mu ne bi blo treba..prida pa igra za Slovenijo; da svoje srce; zakaj ne bi tud ostali?

  • Avatar mike1968
    mike1968 11:24 08.september 2016.

    BRAVO!!!