Slovenija > Črna kronika
42 ogledov

Zavašnik zdaj živi s priporniki

Robert Zavašnik Saša Despot
Robert Tomas Zavašnik tokrat ni prepričal sodišča. Na prestajanje kazni bo moral počakati v jetniški celici.

Robert Tomas Zavašnik, nekdanji lastnik zloglasnega lokala Lipa v Pirničah pri Ljubljani, ki se je uspel izogniti petletni zaporni kazni, od danes biva v jetniški celici. Doletela ga je nova zaporna kazen.

Tokrat leto in osem mesecev

Zavašnika so na ljubljanskem okrožnem sodišču obsodili na leto in osem mesecev zapora zaradio oškodovanja podjetja Hypo leasing za okoli 112 tisoč evrov. Soditi so mu začeli v začetku septembra, ko se je po petih letih na begu tudi prvič pojavil v javnosti. 

Zavašnik je bil zaradi tragedije pred diskoteko Lipa v Spodnjih Pirničah decembra 2005, v kateri so umrla tri mlada dekleta, obsojen na pet let zapora. Po sodbi se je pet let, do njenega zastaranja, skrival.

Sodnica, ki mu je zdaj naložila novo zaporno kazen, je ravno zato ocenila, da je primerno, da za Zavašnika odredi pripor, saj da obstaja velika verjetnost, da bi lahko poskušal ponovno pobegniti in se tako izogniti tudi tej kazni.

Policista sta nanj čakala že ob razglasitvi sodbe

Sodišče je o tem, da se k njim seli nov pripornik, že vnaprej obvestilo tudi ljubljanske zapore, kjer bo Zavašnik odslej bival. Policista sta po Zavašnika prišla še pred začetkom razglasitve sodbe in ga iz sodne dvorane nato takoj odpeljala.
 

Močno obžaluje!

Zavašnik že vseskozi, od začetka novega sodnega procesa, zanika, da naj bi si kot direktor zdaj že propadlega podjetja Roto trgovina nezakonito prilastil delovne stroje, ki jih je najemal od podjetja Hypo leasing, pri čemer najema nikoli ni plačeval.
 
"To situacijo močno obžalujem. Pogodba s Hypom je bila prekinjena in stroje so nam vzeli. Resnično pa sem nameraval plačati, povrniti ves dolg Hypu," je Zavašnik sodnici zagotavljal še tik pred izrekom kazni.
 
Tožilstvo je sicer zanj predlagalo dve leti in pet mesecev zaporne kazni.

 

 

 

Komentarjev 5
  • Papaja Popi 06:32 28.november 2014.

    Zapreti in vreči ključ proč.

  • Lavdan 19:45 27.november 2014.

    Pet let so rabili, da so dojeli kako se dela. Namesto da bi ga v trenutku ko je obsojen zaprli mu določijo rok kdaj bo moral v zapor. Sedaj naj iščejo Časarja in tičke, ki imajo zunaj denarja, da se nam ne sanja.

  • patrijarh 18:44 27.november 2014.

    Zgleda da je za državo bolje,da sedi in živi na naš račun ko,da bi mu naložilo vrnitev dolga.Boga naša državica in kvazi sodniki.